HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv
20.11.2020
De brenner for kvalitet og ekte råvarer, sesongvarer og mat med historie og tradisjon. Derfor elsker de norsk tørrfisk, og derfor er de tørrfiskambassadører.
Nå har Norge fått sin italienske tørrfiskambassadør nummer elleve i rekken.
Fra vinduene til en vakker gammel murbygning, ved en liten «piazza» av brostein, som er blankslipt av tråkk fra skosåler, kjerrehjul og gummidekk gjennom flere hundre år, sprer det seg en aromatisk duft av hvitløk, basilikum, solmodne tomater og tørrfisk fra Norge. Vi er i hjertet av gamlebyen i Genova, en by i regionen Liguria, nord i Italia. Genova er kjent for sine vakre kirker, ekstravagante bygg og livlige havn. I middelalderen var Genova en av verdens mektigste havnebyer. Her la handelsskipene til kai med varer fra fjern og nær, en vanlig last var tørrfisk fra Lofoten.
Det er Ivano Ricchebono som fremkaller duftene som får neseborene til å vibrere og munnen til å renne i vann. Han står bøyd over grytene i den gamle murbygningen som huser Michelin-restauranten «The Cook». Ivano er stjernekokk og kjøkkensjef på restauranten. Han er tørrfiskambassadør anno 2020, siden 2008 har det vært ti av dem. Ivano er nummer elleve, og dette er hva han sa da han ble kåret til årets ambassadør:
Gå til medietFra vinduene til en vakker gammel murbygning, ved en liten «piazza» av brostein, som er blankslipt av tråkk fra skosåler, kjerrehjul og gummidekk gjennom flere hundre år, sprer det seg en aromatisk duft av hvitløk, basilikum, solmodne tomater og tørrfisk fra Norge. Vi er i hjertet av gamlebyen i Genova, en by i regionen Liguria, nord i Italia. Genova er kjent for sine vakre kirker, ekstravagante bygg og livlige havn. I middelalderen var Genova en av verdens mektigste havnebyer. Her la handelsskipene til kai med varer fra fjern og nær, en vanlig last var tørrfisk fra Lofoten.
Det er Ivano Ricchebono som fremkaller duftene som får neseborene til å vibrere og munnen til å renne i vann. Han står bøyd over grytene i den gamle murbygningen som huser Michelin-restauranten «The Cook». Ivano er stjernekokk og kjøkkensjef på restauranten. Han er tørrfiskambassadør anno 2020, siden 2008 har det vært ti av dem. Ivano er nummer elleve, og dette er hva han sa da han ble kåret til årets ambassadør: