AddToAny

- INSTITUSJONSKOKKER BESITTER VIKTIG KOMPETANSE

- INSTITUSJONSKOKKER BESITTER VIKTIG KOMPETANSE
Mange offentlige storkjøkken bruker mye tid og ressurser på å argumentere overfor politikere om viktigheten av eget kjøkken og personell nok til å lage mat nær pasienten. Faller deres argumentasjon på stengrunn nå som industrien lager like sunn middag som hjemmelaget?
Forskerne ved Nofima, Jan Thomas Rosnes, Ida Synnøve Grini og Dagbjørn Skipnes, som står bak undersøkelsen av næringsinnholdet i industriprodusert og hjemmelaget lapskaus, har gjort seg tanker rundt institusjonskjøkkeners framtid. Én ting er sikkert: Den teknologiske utviklingen kommer til å fortsette.

- I løpet av den siste mannsalderen har kjøkkenet gjennomgått en stor forandring og fått mange elektriske redskaper og utstyr som kombidampere, oppvaskmaskiner, induksjonskokeplater etc. Teknikker som kok/kjøl og sous vide er også blitt godt etablert. Den teknologiske utviklingen kommer ikke til å stanse med dette. Teknologien som brukes til produksjon av en del ferdigmat kan effektivisere matproduksjonen betydelig og endre måten en setter sammen måltidene, mener de tre.



RIKTIG MÅLTIDSDØGN

Forskerne er likevel enige om at mat er mer enn vitaminer og mineraler. Her besitter institusjonskokker en viktig kompetanse.

- Det er viktig, både på sy
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Sprøtt, spicy og friskt - fritert sild med thaisalat er en artig måte å tilberede en tradisjonell råvare på! Hva med å prøve den neste gang du har lyst på noe nytt og spennende til middag?
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Sommeren 2024 handlet ikke om agurknytt, men om potetprisene. Høye priser på poteter engasjerer mye, til tross for at de ellers har mistet mye popularitet.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Aldri før har så mange fullført videregående opplæring. Tall fra SSB viser at 82,2 prosent av elevene som startet i 2017, fullførte innen seks år, en økning på 1,2 prosentpoeng fra forrige kull.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
To av tre hjemmeboende eldre som mottar hjemmetjenester er underernærte eller i risiko for underernæring, ifølge en studie.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024
Essity, produsenten bak Tork, lanserer tre nye luksussåper for hoteller, serveringssteder og kontorer.
Kjøkkenskriveren 02.09.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt