AddToAny

Innsikt gjør oss bedre

Innsikt gjør oss bedre
Hvordan blir de neste dagene, ukene og månedene er spørsmålene vi har stilt oss i to måneder nå. Norge preges av stor usikkerhet, noe som har endret tankene, jobbene og refleksjonene våre.
Hva forteller vi om denne krisen i etterkant, når vi etter hvert begynner å leve som før? Er det folketomme gater, uvirkelige tall på syke og døde og antall permitterte og arbeidsledige? Eller er det læring, kvantespranget i digital kompetanse, effektive hjemmekontor og nye ideer?

I Econa har vi lært mye om hvordan vi raskt kaster oss rundt for å svare på det som er viktigst for medlemmene i krisetider. Vi har påvirket politikernes krisepakker og lyttet til medlemmer. All innsikt gjør at vi kan ta de rette grepene. Vi trenger fremdeles mer innsikt og vil tettere på dere. Derfor er jeg utrolig glad for at vi i vår har fått møtt alle 14 lokalkontorer. Jeg vil påstå at vi har møtt et tverrsnitt av våre medlemmer, og jeg tar av meg lua for den utrolige innsatsen som legges ned.

Før jeg ble leder i Econa satt jeg selv i styret i Econa Oslo og Akershus. Men etter disse besøkene forstår jeg bedre hvorfor dere agerer som dere gjør. Stavanger har andre utfordringer enn Bodø, Trondheim har et annet medlemsgrunnlag enn Moss, Tromsø har stort studentfokus og Drammen har jobbet hardt for medlemsvekst. Vi tar med oss alle ulike erfaringer, og nevner tre medlemstilbud vi nå styrker:

Arbeidsliv. Det er mange spørsmål rundt arbeidsrettslige temaer. Derfor styrker vi vårt juridiske tilbud og ansetter ytterligere én jurist.

Karriereutvikling. Mange må tenke nytt og annerledes rundt sin karriereutvikling. Karrieresenteret skal bli det viktigste steder for økonomer i Norge når de trenger råd om jobbsøking, mentoring, coaching, kurs og faglig veiledning. Med Econa i ryggen skal medlemmer kunne eskalere sin karriereutvikling. Vi ønsker å bidra til at det er en Econa-økonom som kommer i posisjon til å ta ansvar og som får de nye jobbene i en tøff konkurransesituasjon

Magma, tidsskriftet du sitter med, skal fremdeles ha faglig oppdatering som kjerne, men skal gjøres enda mer tilgjengelig og leservennlig. Du leser nå det viktigste tidsskriftet du som økonom har for å holde deg faglig oppdatert. Fortsett med det. Oppdatert kompetanse er viktigere enn noensinne.

Verden kommer til å være annerledes etter koronakrisen. Bidraget fra økonomer vil være sentralt for å få fart på samfunns- og næringsliv igjen. Vi i Econa skal bidra til at medlemmene kan ta på seg ledertrøya for å skape vekst og nye forretningsmuligheter. Dette er det vi økonomer er best til.

Gå til mediet

Flere saker fra Magma

Mange myter gjør seg gjeldende i ulike organisasjoner og bedrifter når det gjelder de såkalte seniorene i arbeidslivet. Hver alder har sin utfordring, men igjen også sine muligheter hvis man er bevisst og bruker dem best mulig.
Magma 18.08.2020
Les hvordan du kan forberede deg. Har du blitt kalt inn til drøftelsesmøte i forbindelse med en nedbemanning?
Magma 18.08.2020
I 2014 var Tore Vamraak statssekretær ved Statsministerens kontor og i den innerste kretsen til Erna Solberg. I et tidligere intervju i Magma sier han at han ikke vet hvordan framtidens CV vil se ut.
Magma 18.08.2020
Sammendrag Mange organisasjoner, kanskje spesielt beredskapsorganisasjoner, står overfor utfordrende og kritiske situasjoner nå og i fremtiden.
Magma 18.08.2020
Psykologisk trygghet i virtuelle team Sammendrag De fleste av oss jobber hyppig i team. Men hva er oppskriften for å få dette til å fungere? Google mente at svaret var å finne i hvordan teamet er sammensatt.
Magma 18.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt