AddToAny

Ingen snipp-snapp-snute for pensjonsendringer

En kunne tro at med avtale om løsning innen offentlig tjenestepensjon er kanskje alle endringene for pensjon over. Men den gang ei.
BÅDE I folketrygden og innen offentlig og privat tjenestepensjon og AFP pågår det for tiden flere prosesser, og flere ulike temaer er til diskusjon. Her gis det en oversikt over noen av disse prosessene og temaene. Enkelte endringer vil kunne ha stor betydning for hva den enkelte får i pensjon, og den enkeltes eierskap til pensjonen.

FOLKETRYGDEN
ALDERSPENSJON TIL UFØRE
Uføre til og med 1953 får delvis skjerming av levealdersjusteringen gjennom en midlertidig ordning. Permanente regler for yngre kull skal vurderes.

Dersom også yngre årskull enn 1953-kullet skal få delvis skjerming av levealdersjustering, må dette være på plass før 2021. Stortinget har ennå ikke fått et lovforslag, og forslag til løsning har heller ikke vært på høring.

ETTERLATTEPENSJONER TILPASSET FOLKETRYGDEN FRA 2011

Et offentlig utvalg har utredet endringer i etterlattepensjon i folketrygden, NOU 2017: 3 Folketrygdens ytelser til etterlatte - Forslag til reform. Det er nødvendig med endringer dersom ikke etterlattepensjonene fortsatt skal beregnes ut fra gammel folketrygd fra før 2011. Forslaget har vært på høring, men det er ikke utformet lovforslag enda.

Det er ikke klart når et lovforslag vil komme.
OFFENTLIG TJENESTEPENSJON
PÅSLAGSPENSJON
Partene i arbeidslivet er enige om at det skal innføres en ny alderspensjon i offentlig tjenestepensjon fra 2020 for de som er født senere enn 1962, som i større grad enn i dag er tilpasset ny folketrygd. Forslag til endringer i lov om Statens pensjonskasse og flere andre lovregulerte pensjonsordninger er gitt i Prop. 87 L Endringer i lov om Statens pensjonskasse, samordningsloven og enkelte andre lover (ny tjenestepensjon for ansatte i offentlig sektor).
Lovforslaget omhandler også betinget tjenestepensjon til de som ikke får AFP, men ikke nye regler for offe
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

Høyesterett har avgjort nok en sak i arbeidstakers favør, denne gangen i en nedbemanningssak. Telenor sa opp en salgskonsulent med 32 års erfaring, på en måte som Høyesterett mente var ugyldig. I de siste årene har Høyesterett ved flere anledninger avgjort saker til arbeidstakers fordel.
Magma 04.02.2020
.
Magma 04.02.2020
Da regjeringen like før jul la frem sitt forslag til ny revisorlov, var ett av punktene som avvek fra forslaget i NOU-en at kun mastergrad i regnskap
Magma 04.02.2020
Når vi går inn i 2020, har jeg fått være del av fellesskapet i Econa i fem måneder. Det har vært spennende, lærerikt og utfordrende å komme inn i en så viktig og høyrelevant organisasjon.
Magma 04.02.2020
Norske finansanalytikere anslår markedsrisikopremien i det norske markedet til å ligge uendret på fem prosent. Flertallet mener imidlertid det bør benyttes et påslag i avkastningskravet for vurdering av selskaper med svak prestasjon knyttet til miljø og bærekraft.
Magma 04.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt