AddToAny

IKKE SKREM barn med tinnitus

IKKE SKREM barn med tinnitus
Barn og unge under 16 år kvier seg for å fortelle at de har tinnitus. Det beste rådet når det oppdages, er å tenke positivt - ikke skremme barna.
Stein Thomassen, kunnskapsformidler og tinnitusforeleser, sier at både helsevesen og pårørende mangler kunnskap om hvordan barn med tinnitus bør håndteres.



MANGE TEGN

- Det finnes ingen eksakte tall for hvor mange barn og unge opp til 16 år som har tinnitus i Norge i dag, men mange plages uten at foreldre og omgivelsene ellers vet om det. Og en av grunnene er at barn ofte ikke forteller om plagene de har. Tinnitus er to-tre ganger vanligere hos hørselshemmede barn enn normalhørende.

-Typiske tegn på at barn har tinnitus er søvnproblemer, de plages av eller unngår stille og støyende miljøer, de kan ha vanskeligheter med lytting og konsentrasjon på skolen, de kan være redd for å bli anklaget for ikke å følge med, og uro og angst. Man skal imidlertid vokte seg for å trekke forhastede konklusjoner, for slike tegn kan forårsakes av mange andre problemer og tilstander.



IKKE SKREMSEL

Små barns beskrivelse av tinnitus er for eksempel sinte bier, pipende mus, rennende vann, noen som blåser i øret eller et tog langt borte. Eldre barns beskrivelser ligner mer på voksnes.

- Spesielt foreldre har et stort ansvar. Uheldigvis vet de sjelden hva tinnitus faktisk er og hvordan de bør møte barnets tinnitusbekymring. Det verste man kan gjøre er å henge seg opp i alle de negative sidene ved tinnitus. For det første er ikke tinnitus en sykdom, men et symptom. For det andre kan man med riktig oppføl
Gå til mediet

Flere saker fra Din Hørsel

Det er mange gode grunner til å ta i bruk den nye standarden om lydtekniske løsninger for universell utforming, mener Hørselshemmedes Landsforbund (HLF).
Din Hørsel 05.04.2024
Hørselshemmedes Landsforbund går nå i dybden for å bedre forholdene for yrkesaktive med en hørsutfordring. En ny rapport legges frem på vårparten.
Din Hørsel 05.04.2024
Forsker Lisa Aarhus har gode nyheter til deg som har fått en støyskade på arbeid: Når det er slutt på støyen, så blir ikke hørselsskaden verre.
Din Hørsel 05.04.2024
Bente Bordal Jensen elsker å jobbe og har både vært frisør, butikksjef og vaktmester. Nå har sykdommen Ménière igjen skjøvet henne ut av arbeidslivet.
Din Hørsel 05.04.2024
Jeg kom inn i Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) som ung og siden har jeg blitt her.
Din Hørsel 05.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt