AddToAny

IKKE SKREM barn med tinnitus

IKKE SKREM barn med tinnitus
Barn og unge under 16 år kvier seg for å fortelle at de har tinnitus. Det beste rådet når det oppdages, er å tenke positivt - ikke skremme barna.
Stein Thomassen, kunnskapsformidler og tinnitusforeleser, sier at både helsevesen og pårørende mangler kunnskap om hvordan barn med tinnitus bør håndteres.MANGE TEGN

- Det finnes ingen eksakte tall for hvor mange barn og unge opp til 16 år som har tinnitus i Norge i dag, men mange plages uten at foreldre og omgivelsene ellers vet om det. Og en av grunnene er at barn ofte ikke forteller om plagene de har. Tinnitus er to-tre ganger vanligere hos hørselshemmede barn enn normalhørende.

-Typiske tegn på at barn har tinnitus er søvnproblemer, de plages av eller unngår stille og støyende miljøer, de kan ha vanskeligheter med lytting og konsentrasjon på skolen, de kan være redd for å bli anklaget for ikke å følge med, og uro og angst. Man skal imidlertid vokte seg for å trekke forhastede konklusjoner, for slike tegn kan forårsakes av mange andre problemer og tilstander.IKKE SKREMSEL

Små barns beskrivelse av tinnitus er for eksempel sinte bier, pipende mus, rennende vann, noen som blåser i øret eller et tog langt borte. Eldre barns beskrivelser ligner mer på voksnes.

- Spesielt foreldre har et stort ansvar. Uheldigvis vet de sjelden hva tinnitus faktisk er og hvordan de bør møte barnets tinnitusbekymring. Det verste man kan gjøre er å henge seg opp i alle de negative sidene ved tinnitus. For det første er ikke tinnitus en sykdom, men et symptom. For det andre kan man med riktig oppføl
Gå til mediet

Flere saker fra Din Hørsel

En fersk undersøkelse blant HLFs medlemmer viser at åtte av ti får en bedre livskvalitet når de bruker høreapparat. En undersøkelse blant befolkningen generelt viser stor mangel på kunnskap om hørsel.
Din Hørsel 22.10.2021
Din Hørsel har siden 2007 publisert ventetid for tilpasning av høreapparater, fra rekvisisjon er mottatt/registert til utredning starter hos audiograf.
Din Hørsel 22.10.2021
I slutten av oktober lanseres en ny videopodkastserie fra HLF der hørselshemmede vil fortelle personlige historier fra livet, om barrierer de har møtt og løsninger og tips som har hjulpet dem. Erfaringer fra arbeidslivet står sentralt.
Din Hørsel 22.10.2021
Mange hørselshemmede har mistet musikkgleden, ofte fordi lydbildet oppfattes forvrengt, falskt, platt, ubehagelig eller lignende. For noen kan det gå greit å lytte til musikk uten høreapparater, men dårlig så snart de tar på apparatene. For andre er musikkopplevelsen dårlig uansett om de bruker apparater eller ikke.
Din Hørsel 22.10.2021
Din Hørsel 22.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt