AddToAny

Ikke sikkert at alt blir så mye billigere

Ikke sikkert at alt blir så mye billigere
Velferdsteknologi gir betydelige gevinster innen pleie og omsorg i Stavanger kommune. Men ikke alt er like lett å beregne. En undersøkelse gjennomført av KS viser at to av tre kommuner og fylkeskommuner sliter med å realisere gevinster av digitalisering.
- På godt og vondt har vi veldig tydelige bilder på hva det koster å for eksempel sende to sykepleiere på tilsyn til en bruker i en bydel på nattestid. Her har vi normtider å forholde oss til. Sammenligner man det med hva en sykepleier som sitter på et kontor og fører tilsyn på pc-en er det lett å se gevinsten, sier Bjarte Bøe.
Lederen for velferdsteknologi i Stavanger kommune har i mandat å finne digitale løsninger som kommer innbyggerne til gode i form av økt selvstendighet, trygghet, aktivitet og kommunikasjon.
Økt levealder og flere eldre som bor hjemme byr på en stadig større utfordring for pleie- og omsorgstjenesten i kommunen, og på sikt tror han at oppgaven kunne blitt uhåndterlig hvis det ikke hadde vært for nye, digitale løsninger.
Flere er allerede tatt i bruk. I disse dager har Stavanger kommune tatt i bruk en finsk medisineringsdispenser som varsler, blinker og gir brukeren beskjed om at det er tid for å ta tablettene den porsjonerer ut. Den gir også beskjed til hjemmesykepleiere hvis brukeren ikke har tatt medisinen. Teknologien har ført til at behovet for antall daglige hjemmebesøk for å gi tabletter til de pleietrengende har halvert seg.
Andre teknologier det satses på er en mobil trygghetsalarm med GPS som gjør det lettere å finne eldre som går seg vill ute, nattilsyn hvor sykepleiere kan logge seg inn på et videokamera og se at alt står bra til og digitaliserte trygghetsalarmer som gå
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra LO Ingeniør

For fagarbeider Solfrid Lerbrekk (SV) er uvær, kjeledress og vernesko en stor del av samtalen om den vanlige arbeidshverdagen. Litt for mange på Stortinget tenker kun tilbake på kontorstolen de satt i da de var yrkesaktive, mener hun.
LO Ingeniør 13.12.2017
Det finnes folk som er allergisk, og der konsekvenser for eksponering kan bli fatale. Noen har nå laget et halskjede, skråstrek nøkkelring-vedheng, som er et portabelt test-sett.
LO Ingeniør 13.12.2017
For noen blir det kanskje litt voldsomt med smarttelefon-laptop, slik som Mirabook.
LO Ingeniør 13.12.2017
Mobiltelefonene er ikke som de en gang var. Ikke bare er de smartere, de har også stadig mer kraft i seg. Kraft nok til at det bortimot er på nivå med bærbare datamaskiner.
LO Ingeniør 13.12.2017
Dyrekamp er ugreit, der kan vi vel være enige. Men robot-kamp, det må vel kanskje være greit? Særlig hvis skaden bare er virtuell...
LO Ingeniør 13.12.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt