AddToAny

Hvorfor banker trenger hjelp av sivilsamfunnet

MENINGER: Det er et økende behov i bank- og finansbransjen for å kunne identifisere hvilke prosjekter som faktisk er bærekraftige, og hvilke som ikke er det.
Bankene tar i stadig større grad hensyn til bærekraft når de gjør sine utlån og investeringer. Det handler om å gjøre aktsomhetsvurderinger for å unngå å låne ut penger til, eller investere i, bedrifter og prosjekter som gjør uakseptabel skade på miljø, mennesker eller samfunn. Det handler også om å identifisere de gode løsningene og prosjektene som kan spille en viktig rolle i det ønskede skiftet mot et mer bærekraftig samfunn. Bærekraftsfokuset i bankene kommer kanskje sent, men godt.

Uansett er det et økende behov i bank- og finansbransjen for å kunne identifisere hvilke prosjekter som faktisk er bærekraftige. Til det formålet har finansbransjen i stor grad benyttet seg av ratingbyråe

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

Det er gått 25 år siden man oppnådde flere viktige gjennombrudd da FNs handlingsplan for befolkning og utvikling ble vedtatt i Kairo.
Bistandsaktuelt 23.10.2019
Nye bistandsprogrammer ble trukket fram da den store Our Ocean-konferansen ble åpnet i Oslo. Men bistanden er småpenger sammenlignet med støtten til Equinors vindpark-prosjekt til havs.
Bistandsaktuelt 23.10.2019
I løpet av få år har KPMG blitt det største konsulentselskapet i norsk bistandsbransje. Firmaet begynte for alvor å satse på bistand, utvikling og bærekraft i 2013.
Bistandsaktuelt 23.10.2019
Et uhell ved frakt av norskfinansiert utstyr i Mosambik ledet til at en lokal tjenestemann ble fengslet, tilsynelatende med utsikt til en helt urimelig fengselsstraff. Hva kunne gjøres for å redde ham? Norad-veteranen Tor Kubberud forteller.
Bistandsaktuelt 23.10.2019
Strender som fylles opp med gammelt tauverk, flasker og emballasje. Hval og fugler som sluker søppel. Dette er hendelser de nordiske landene vil ha en endelig slutt på.
Bistandsaktuelt 23.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt