AddToAny

HVORDAN VURDERE OM ET NETTSTED ER SIKKERT?

HVORDAN VURDERE OM ET NETTSTED ER SIKKERT?
Falske nettsider brukes til å hente inn personlig informasjon fra oss som bruker siden. Det kan være at kriminelle lager en falsk nettside for å lure oss til å tro at vi handler i en reell nettbutikk, mens vi i realiteten setter inn penger på en svindlers konto, eller det kan være innsamling av informasjon som senere kan brukes til svindel.
En phishing-nettside (på norsk nettfiske) er kort fortalt en nettside som er en tro kopi av en ekte nettside, men som stjeler brukernavn og passord ved forsøk på innlogging. Etter at du har forsøkt å logge inn sender phishing-nettsiden deg ofte videre til den ekte nettsiden, slik at du ikke skal bli mistenksom og dermed bytte passord. Alternativt kan de forsøke å stjele personlige opplysninger slik som betalingskortinformasjon, fødselsnummer osv.
Ofte er phishing-nettsiden plassert på nettadresser som ligner originalen, slik at det ikke er enkelt å oppdage.

Riktig nettadresse
Det første du bør sjekke er at nettsiden du besøker er den du faktisk ønsker å besøke. Det gjør du ved å passe på at nettsideadressen (URL) er skrevet inn riktig. Kriminelle prøver ofte å etterligne populære nettadresser. For eksempel kan nettsiden til nettvett, som er nettvett.no, etterlignes ved å skrive nettadressen nettv3tt.nu. For å unngå å la seg lure inn på falske nettsideadresser, anbefales det å søke opp nettsiden, fremfor å komme seg der via reklame eller en link du blir tilsendt.
Vær også oppmerksomme på at svindlere ofte kan lage en nettadresse som inneholder tilsynelatende den korrekte nettadressen, men at denne er bygget ut
Gå til mediet

Flere saker fra Fotterapeuten

Torner er små knuter, kuler, træler av hard hud i et begrenset lite område. De kommer av trykk og friksjon/irritasjon mot huden og kan oppstå overalt på foten. De er gjerne kjegleformet innover i huden og føles ut som noe stikker i huden - derav navnet torn. De kan være svært smertefulle og føre til endret gange.
Fotterapeuten 10.09.2021
I dette nummeret av Fotterapeuten har vi valgt et svært nyttig tema for oss utøvende fotterapeuter; føtter og hud. Det omhandler en problematikk som vi alle møter i klinikkene våre hver dag.
Fotterapeuten 10.09.2021
Føttene er «pakket bort» og noe vi ikke tenker på før vi får et problem. Først da forstår man hvor viktig det er å ta vare på dem. Samtidig føles det litt flaut å snakke om fotsvette, fotvorter og fotsopp. Føtter og fotterapeuter må framsnakkes, mener hudlege Theis Huldt-Nystrøm.
Fotterapeuten 10.09.2021
Jeg spriker med nakne tær i sandaler. Jeg legger den ene foten i fanget og stryker over babymyke heler. Det finnes ikke hard hud, ikke en eneste for lang negl, ikke et eneste skurvete neglebånd, og for ikke å snakke om: ikke en eneste liktorn.
Fotterapeuten 10.09.2021
Mai Brit Bach har jobbet som fotterapeut i Danmark i snart 20 år. I flere år underviste hun i tillegg ved utdanningen i Randers. Da det ble ledig en stilling ved sårpoliklinikken på diabetessenteret i Århus, søkte hun umiddelbart, for hun har alltid hatt stor interesse for sår.
Fotterapeuten 10.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt