AddToAny

HVORDAN VURDERE OM ET NETTSTED ER SIKKERT?

HVORDAN VURDERE OM ET NETTSTED ER SIKKERT?
Falske nettsider brukes til å hente inn personlig informasjon fra oss som bruker siden. Det kan være at kriminelle lager en falsk nettside for å lure oss til å tro at vi handler i en reell nettbutikk, mens vi i realiteten setter inn penger på en svindlers konto, eller det kan være innsamling av informasjon som senere kan brukes til svindel.
En phishing-nettside (på norsk nettfiske) er kort fortalt en nettside som er en tro kopi av en ekte nettside, men som stjeler brukernavn og passord ved forsøk på innlogging. Etter at du har forsøkt å logge inn sender phishing-nettsiden deg ofte videre til den ekte nettsiden, slik at du ikke skal bli mistenksom og dermed bytte passord. Alternativt kan de forsøke å stjele personlige opplysninger slik som betalingskortinformasjon, fødselsnummer osv.
Ofte er phishing-nettsiden plassert på nettadresser som ligner originalen, slik at det ikke er enkelt å oppdage.

Riktig nettadresse
Det første du bør sjekke er at nettsiden du besøker er den du faktisk ønsker å besøke. Det gjør du ved å passe på at nettsideadressen (URL) er skrevet inn riktig. Kriminelle prøver ofte å etterligne populære nettadresser. For eksempel kan nettsiden til nettvett, som er nettvett.no, etterlignes ved å skrive nettadressen nettv3tt.nu. For å unngå å la seg lure inn på falske nettsideadresser, anbefales det å søke opp nettsiden, fremfor å komme seg der via reklame eller en link du blir tilsendt.
Vær også oppmerksomme på at svindlere ofte kan lage en nettadresse som inneholder tilsynelatende den korrekte nettadressen, men at denne er bygget ut
Gå til mediet

Flere saker fra Fotterapeuten

Som de aller fleste av medlemmene kjenner til, har Fotterapeutforbundet to ulike forum på Facebook. Det ene er en åpen side, der det legges ut informasjon av allmenn interesse. Det andre er et lukket diskusjonsforum, der forbundets medlemmer kan drøfte saker.
Fotterapeuten 11.06.2021
Du kan ikke ta av og på deg hatten som privat- og yrkesperson når du ytrer deg i sosiale medier. Publiserer du en mening i et kommentarfelt, må du ha en bevissthet i forhold til rollen du har. Folk ser deg som én person, uavhengig om du selv anser det som en privat ytring.
Fotterapeuten 11.06.2021
Vårens kretsledersamling ble som alt annet av møter i disse tider holdt digitalt. Det ble likevel et effektiv og fint møte, med blant annet gode diskusjoner rundt utdanningen, skillet mellom fotpleiere og fotterapeuter - og det som sentralstyret har valgt å kalle observasjonspraksis.
Fotterapeuten 11.06.2021
Foreningens formål: FMS skal arbeide for å gi pasientene riktig behandling til riktig tid innenfor vår kompetanse. Som medlem av interessegruppen vil du være med i fellesskapet om følgende vedtekter:
Fotterapeuten 11.06.2021
1260 voldssaker ble meldt inn til konfliktrådet i løpet av 2020, og utgjør 23 prosent av saksstatistikken. 290 av sakene omhandler vold i nære relasjoner, noe som er en økning fra tidligere år.
Fotterapeuten 11.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt