AddToAny

Hvordan kan man oppnå suksess med innovasjon i bistandssektoren?

Hvordan kan man oppnå suksess med innovasjon i bistandssektoren?
Bistandssektoren henger etter andre sektorer på innovasjon og utvikling - hvorfor? spør Karoline Saastad.
"Innovasjon redder liv og skaper nye muligheter for å hjelpe mer effektivt i krig og konflikt." Denne uttalelsen viser at den digitale utviklingen gir nye muligheter til å bidra i samfunnsbygging, skaffe seg kunnskap og få tilgang på hjelp. Behovet for innovasjon i bistandssektoren har fått økt fokus, og ansees i dag som et strategisk valg. Det gir en stor mulighet for samarbeid mellom privat næringsliv og hjelpeorganisasjoner. Likevel ser vi at bistandssektoren henger etter andre sektorer på innovasjon og utvikling - hvorfor?

Mange assosierer kanskje innovasjon med dyre konsulenter og radikale teknologiske nyvinninger. Men som poengtert av Marianne Vik fra Redd Barna handler ikke innovasjon kun om teknologisk utvikling, for også for eksempel nye og forbedrede måter å gjøre ting på. Det handler om å tenke nytt, både rundt prosesser, produkter og tjenester. Med mål om å skape verdi rundt menneskelige, sosiale, globale, bærekraftige og økonomiske perspektiver. En overordnet utfordring med innovasjon i bistandssektoren er at det ikke finnes gode nok systemer til å ta imot nye idéer, da de ofte ikke passer inn i de eksisterende rammene. Innovasjon er ingen rask løsning, og for å oppnå suksess må man ha rom for å prøve og feile, uten at dette går utover de sårbare i situasjonen. Hovedgrunnene til at organisasjoner ikke klarer å prioritere innovasjon og utvikling er et behov

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

Fremskrittspartiets forslag til en ny bistandspolitikk skal «hjelpe de mange, fremfor de få». Partiet varsler store kutt. Men er for ettergivelse av gjeld. Bistand kobles til retur av flyktninger.
Bistandsaktuelt 27.10.2020
Mens brannfolkene kjempet mot de ville flammene på Mount Kilimanjaro, sto røykskyen opp mot himmelen som et bilde på ødeleggelsene på Afrikas høyeste fjell og økosystemene som omgir det.
Bistandsaktuelt 27.10.2020
UTSYN: De fleste av oss forbinder nok begrepet bærekraft med klima og miljø. Alle vil ha et grønt skifte, men vil et slikt skifte være nok til å skape en bærekraftig fremtid? spør Amar Bokhari.
Bistandsaktuelt 27.10.2020
Valgkommisjonen har tuklet med velgerregisteret. Det mener opposisjonsledere som frykter omfattende juks under onsdagens valg i Tanzania. Ni demonstranter er drept av sikkerhetstyrker i byen Pemba, hevder opposisjonen.
Bistandsaktuelt 27.10.2020
En fersk evaluering fremhever at rykter og misforståelser om det norske Somalia-engasjementet har bidratt til at Norge ikke alltid ses som en nøytral partner.
Bistandsaktuelt 27.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt