AddToAny

Hvordan forholde seg til verdens lidelser?

Hvordan forholde seg til verdens lidelser?
FILMFESTIVAL: Vi er vitner til utrolige mengder død og lidelse gjennom nyheter og dokumentarfilm. Men hva skal du gjøre med alt du ser og hva hjelper det å vite?
Jemen. FN har kalt det vår tids største humanitære katastrofe. Likevel går det hele under radaren. Ikke helt, vi vet om det, har sett bilder av pinnete barn. Redd Barnas bønn om penger legger seg inn mellom bursdagshilsener og ski-bilder i facebook-feeden.

Men det er akkurat som om det ikke er mer å si - bare at det er forferdelig og hva kan vi gjøre? En låst konflikt uten ende.

Dessuten er det pandemi, vi har sunket inn i oss selv, og i denne merkelige døsen av venting på at livet skal starte opp igjen, blir hjernen slapp. Men så får jeg tilsendt en lenke - det er en dokumentar jeg skal se, den er fra HUMAN dokumentarfilmfestival som jeg gjør en jobb for.

Lyden av barn som dør

I løpet av de neste 40 minuttene som filmen varer, våkner jeg fra vintermørke og nedstengning. Dokumentaren heter Hunger Ward laget av Skye Fitzgerald, en Oscar- og Emmy nominert regissør.

Et kamera festet til en drone senker meg ned i et beskjedent sykehus i Jemen. Små barn, for små for alderen si

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

KOMMENTAR: Utenriksdepartementet slapp billig unna da Institutt for fredsforskning PRIO innbød til debatt om Norges første hundre dager i FNs sikkerhetsråd.
Bistandsaktuelt 15.04.2021
De to norske selskapene har lokaler i kontor- og forretningsbygget Sule Square i Yangon. Telenor visste hvem tomte-eieren er da avtalen ble inngått, men har valgt å ignorere rådene i en rapport til FNs menneskerettsråd.
Bistandsaktuelt 14.04.2021
Therese Vangstad er ansatt som kampanjekoordinator i FORUT.
Bistandsaktuelt 14.04.2021
Marius Henriksen starter i avdelingen International Development Advisory Services (IDAS) i KPMG.
Bistandsaktuelt 14.04.2021
Trine Riis-Hansen er ansatt som leder for Fag og Politikk i SOS Barnebyer.
Bistandsaktuelt 14.04.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt