AddToAny

Hva nå?

Prisene går i taket og regjeringspartiene stuper på meningsmålingene. Hvordan skal de klare å snu trenden? Tillitsvalgte har mange innspill.
Et drøyt år etter at regjeringen tiltrådte med en fersk plattform og blikket rettet framover etter pandemien, er situasjonen fundamentalt annerledes. Krig, inflasjon, strømpriskrise, dyrtid og voksende fattigdom har preget denne høsten. Og det er ikke over ennå.
På samme tid har oppslutningen om regjeringspartiene stupt til stadig nye bunnrekorder på meningsmålingene. Neste høst er det lokalvalg og to år etter dét nytt stortingsvalg.
Forbundsledere i flere LO-forbund har oppskriften klar på hva regjeringen må gjøre for å snu trenden.

Hurdalsplattformen er oppskriften
Kjersti Barsok, leder av Norsk Tjenestemannslag (NTL), poengterer at en del av utfordringene regjeringa har i dag, er arvet fra den forrige. Hun synes statsbudsjettet for neste år er en god start, men er ikke i tvil om at det må tas større grep mot den økende fattigdommen og for å styrke de sosiale sikkerhetsnettene.
- Strømstøtte er jo bra, men det er langsiktige grep som må til. Omfordelingspolitikk er en viktig del av det, sier Barsok.
Hun tror regjeringa vil komme langt i å gjenvinne tilliten dersom de lykkes med å gjennomføre Hurdalsplattformen. For eksempel ved at folk kjenner at arbeidslivet har blitt tryggere.
- Vi ser jo når Høyre legger fram sitt alternative statsbudsjett at det ville vært mye verre med et annet styre.
Selv om handlingsrommet i budsjettet er mindre, mener Barsok det er mange viktige tiltak som kan gjennomføres uten at det koster penger. Hun nevner innføring av tillitsreformen, endring av statsansatteloven og opprettelse av en statssky.
- Statsansatteloven er jo gratis å endre. Å innføre en tillit
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NJF-magasinet

Forslaget kan få fire av fem turbussjåfører til å slutte. Fagbevegelsen ber EU snu.
NJF-magasinet 29.03.2023
Omstilling skaper ofte usikkerhet rundt jobb og inntekt. Randi Knutli fant et nytt spor å velge.
NJF-magasinet 29.03.2023
f Transportnæringen etterspør mer miljøvennlig frakt av gods. I 2022 gikk varetransporten på Nordlandsbanen opp åtte prosent. På Dovrebanen og Østfoldbanen var veksten sju og fem prosent.
NJF-magasinet 29.03.2023
Bussjåførene har i mange år prøvd å formidle hvilke utfordringer bussbransjen har, uten at de har nådd fram. Nå tar de dialogen direkte med politikerne.
NJF-magasinet 29.03.2023
Norsk Jernbaneforbund har gjennom flere år pekt på redusert søkelys på selve trafikkavviklingen i jernbanesektoren.
NJF-magasinet 29.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt