AddToAny

HoteIIer kan kutte energiforbruket opptiI 20% ved bruk av KI

MøIIer Eiendom har testet ut bruk av kunstig inteIIigens tiI bygningsdrift siden 2022 og ser nå resuItater. Energiforbruket i kontorbygget Økernveien 94 er redusert med heIe 15%, noe som tiIsvarer omtrent 470.000 kWh/år, ved bruk av KI, heIt uten behov for investeringer i fysiske, tekniske anIegg.
Det estiske selskapet R8 Technologies har utviklet KI løsningen «R8 Jenny». KI'en integreres direkte med bygningsstyringssystemer og leverer automatisert, datadrevet kontroll over ventilasjon, oppvarming og kjølesystemer, noe som resulterer i energieffektivitet, forbedret innendørskomfort og teknisk bygningsdrift, alt uten nye maskinvareinvesteringer. R8 Jenny bruker kunstig intelligens for kontinuerlig å optimalisere energibruken i sanntid. Systemet samler inn bygningsdata hvert 15 minutt og tar hensyn til værvarsler, dynamiske beleggsprofiler, energipriser og inneklimaforhold.

Swissôtel Tallinn oppnådde umiddelbare energibesparelser
Swissôtel Tallinn er en av de høyeste bygningene i Baltikum og kjent for service og fasiliteter i toppklasse. Hotellet har 238 rom og suiter, tre restauranter, spa, etc. På et hotell av en slik størrelse er inneklimaet avgjørende for å gi gjestene en førsteklasses opplevelse. I mai 2024
Gå til mediet

Flere saker fra HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv

Mor ten C h r i stensen i Un i ke Hotel ler har kjøpt halvparten av Riddergaarden Mountain Lodge på Beitostølen, og blir likestilt eier med Fahre-familien.
ReiseIivet og næringsIivet i Moskenes har i tre år jobbet i et nettverksprosjekt. Prosjektet har flere måI, men de tydeIigste er å ta eierskap tiI fjeIIet Reinebringen, som har utvikIet seg tiI å bIi et av Iandets mest besøkte fjeII, med ca. 260.000 besøkende i 2024.
ReiseIivet beskrives ofte som en ung og dynamisk bransje, men nettopp derfor trenges erfarne arbeidstakere. Forskning viser at Iedere som faktisk har hatt seniorer i jobb, ser store gevinster i kompetanse, stabiIitet og kvaIitet. LikeveI mangIer mange virksomheter en bevisst seniorpoIitikk. Det er på tide å se erfaring som en konkurransefordeI - ikke en beIastning.
For ett år siden gjorde PicadeIis ferdigpakkede food-to-gosortiment sitt inntog i kjøIediskene hos Narvesen og 7-EIeven under sIagordet «Gode vaIg på farten!». Nå fortsetter man å friste norske smaksIøker med to produktnyheter - wrapen Korean StyIe Chicken og den vegetariske saIatbowIen Teriyummy Teriyaki.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt