AddToAny

- Hindre har gitt meg perspektiv

Å være musiker er en kul og utfordrende lek, sier trommis Øyunn.
Jeg har alltid fått kick av trommer og rytmer, helt siden jeg var liten.

Siv Øyunn Kjenstad, kjent under artistnavnet Øyunn, har rukket å markere seg som en spennende og allsidig musiker til tross for at hun ennå ikke er fylt 30 år. Trommesettet har vært der siden oppveksten på Billingstad i Asker, og hun er like hjemme på jazzklubben som i teateret.

- Paolo Vinaccia inspirerte meg masse, helt fra starten. Han satt der med gonger og masse perkusjon. Det så ut som en morsom park å leke i.

Hun blir ivrig når hun forteller om de gangene hun var med faren, saksofonist Tore Brunborg, på spillejobb og fikk oppleve landets beste trommeslagere fra salen.

- Trommene har liksom vært der hele tiden, og da jeg var åtte begynte jeg i korps og fikk trommelærer. Det var Gunnar Berg-Nielsen ved Asker kulturskole. Der spilte jeg også i storband og gikk til pianoundervisning hos Kenneth Karlsson. Alle disse tilførte meg masse, og jeg hadde egentlig ikke lyst til å slutte.

Skolekorps: Siv Øyunn har, i likhet med mange musikere, trådd sine barnesko i korps.

Privat

Fri impro, stram låtform

Menneskene på Rådhusplassen i Oslo nyter årets siste rest av sommer. Vi lar oss jage innendørs av støyende trikk, insisterende klokkespill og to høstsløve veps som svirrer over kanelbollene våre.

Det er ikke lett å få Øyunn til å snakke om fortiden. Til det er blikket rettet for mye framover.

- Nå for tiden spiller jeg mye med det danske alternative popbandet Efterklang. Der er groover og form satt, men jeg føler det er mye plass til meg som trommeslager. Jeg er utdannet ved jazzlinja, men liker å bevege meg mellom sjangre og uttrykk. Alt blir matet av alt. Jeg trives med å bevege meg mellom stram låtform og fri, improvisert musikk. Ved siden av trommene har jeg hatt pianoundervisning og bruker det aktivt, til komponering, og når jeg spiller solo. For eksempel: i noen prosjekter spiller jeg synth med høyrehånda og trommesett med resten av kroppen. De siste par årene har jeg laget musikken til, og sunget og spilt i, noen danse- og teaterforestillinger. Der har jeg brukt et solooppsett med trommer, synth, vokal og elektronikk.

For tiden jobber hun dessuten med skuespiller og forfatter Gine Cornelia Pedersen. De har p

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

MIN MENING: Hele kunstlivet er en regnskog, der bittesmå og kjempestore aktører er uløselig sammenvevd. Du kan ikke legge hele Amazonas-elven i rør i noen måneder, og tro at det fortsatt vil finnes en regnskog der etterpå.
Musikkultur 22.05.2020
Regjeringen holder fast på ettårig støttegrunnlag i kompensasjonsordningen for selvstendig næringsdrivende og frilansere. Det ble klart i går. Creo-leder Hans Ole Rian har allerede fått mange reaksjoner fra skuffede og sinte kunstnere.
Musikkultur 21.05.2020
Hilde Bjørkum har fått Kongens fortenestmedalje. Bjørkum er tidlegare leiar av Førdefestivalen.
Musikkultur 21.05.2020
MIN MENING: Arbeiderpartiet i Innlandet har sviktet barn og unge i eget fylke når de har nedlagt Turnéorganisasjonen, og lagt Den kulturelle skolesekken inn i fylkesforvaltningen.
Musikkultur 20.05.2020
Én av tre nordmenn har den siste måneden deltatt på en digital kulturopplevelse. Blant disse har fire av ti betalt for kulturopplevelsen.
Musikkultur 19.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt