AddToAny

- Hindre har gitt meg perspektiv

Å være musiker er en kul og utfordrende lek, sier trommis Øyunn.
Jeg har alltid fått kick av trommer og rytmer, helt siden jeg var liten.

Siv Øyunn Kjenstad, kjent under artistnavnet Øyunn, har rukket å markere seg som en spennende og allsidig musiker til tross for at hun ennå ikke er fylt 30 år. Trommesettet har vært der siden oppveksten på Billingstad i Asker, og hun er like hjemme på jazzklubben som i teateret.

- Paolo Vinaccia inspirerte meg masse, helt fra starten. Han satt der med gonger og masse perkusjon. Det så ut som en morsom park å leke i.

Hun blir ivrig når hun forteller om de gangene hun var med faren, saksofonist Tore Brunborg, på spillejobb og fikk oppleve landets beste trommeslagere fra salen.

- Trommene har liksom vært der hele tiden, og da jeg var åtte begynte jeg i korps og fikk trommelærer. Det var Gunnar Berg-Nielsen ved Asker kulturskole. Der spilte jeg også i storband og gikk til pianoundervisning hos Kenneth Karlsson. Alle disse tilførte meg masse, og jeg hadde egentlig ikke lyst til å slutte.

Skolekorps: Siv Øyunn har, i likhet med mange musikere, trådd sine barnesko i korps.

Privat

Fri impro, stram låtform

Menneskene på Rådhusplassen i Oslo nyter årets siste rest av sommer. Vi lar oss jage innendørs av støyende trikk, insisterende klokkespill og to høstsløve veps som svirrer over kanelbollene våre.

Det er ikke lett å få Øyunn til å snakke om fortiden. Til det er blikket rettet for mye framover.

- Nå for tiden spiller jeg mye med det danske alternative popbandet Efterklang. Der er groover og form satt, men jeg føler det er mye plass til meg som trommeslager. Jeg er utdannet ved jazzlinja, men liker å bevege meg mellom sjangre og uttrykk. Alt blir matet av alt. Jeg trives med å bevege meg mellom stram låtform og fri, improvisert musikk. Ved siden av trommene har jeg hatt pianoundervisning og bruker det aktivt, til komponering, og når jeg spiller solo. For eksempel: i noen prosjekter spiller jeg synth med høyrehånda og trommesett med resten av kroppen. De siste par årene har jeg laget musikken til, og sunget og spilt i, noen danse- og teaterforestillinger. Der har jeg brukt et solooppsett med trommer, synth, vokal og elektronikk.

For tiden jobber hun dessuten med skuespiller og forfatter Gine Cornelia Pedersen. De har p

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

Søk juridisk bistand, er Creos råd nummer én til deg som planlegger å inngå en platekontrakt.
Musikkultur 14.11.2019
Fylkesrådmannen i Møre og Romsdal foreslår å fjerne ni distriktsmusikerstillinger og halvere klassene på musikk-, dans- og dramalinjene i fylket, for å nå målet om å spare 112 millioner kroner i 2020.
Musikkultur 13.11.2019
Den neste generasjonen konsertarrangører er under opplæring. De vil gjøre musikkverden til et litt bedre sted i samme slengen.
Musikkultur 12.11.2019
Frida Ånnevik må ikke gå på rangel for å ha noe å skrive om. Å kreve plassen fremst på scenen er ekstremsport nok.
Musikkultur 12.11.2019
Slagverksprodusenten Adams har utvidet og laget en helt ny serie blåseinstrumenter. Vi tester eufonium - juff.
Musikkultur 12.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt