AddToAny

Heldigital verdenskongress

Heldigital verdenskongress
I august skulle etter planen verdenskongressen i radiografi finne sted i Dublin. Koronasituasjonen, som i utgangspunktet hadde forsinket kongressen med et helt år, sørget imidlertid også for at kongressen ble en heldigital affære.
- Det ble tre lange dager foran pc-skjermen mens finværet sto på ute, sier NRF-fagsjef Håkon Hjemly.
Dette var første gang i ISRRTs 60 år lange historie at verdenskongressen for radiografer ble arrangert heldigitalt.
Seansen fant sted mellom 20. og 22. august.

- Nervepirrende
Hjemly er en av organisasjonens nestledere og har vært delaktig i planer og beslutninger om budsjett og endringer underveis.
- Kongressen skulle opprinnelig bli arrangert i 2020, men ble flyttet til 2021 på grunn av koronasituasjonen.
Bare en måned før kongressen fant sted, ble det klart at den ble heldigital, og Hjemly, kan fortelle at det tidvis var ganske nervepirrende for dem som sto bak.
- Det ble tatt nye beslutninger om hvordan og når kongressen kunne arrangeres flere ganger som følge av pandemiens herjinger rundt om i verden og myndigheters ulike og skiftende anbefalinger.
- For de lokale arrangørene og for ISRRT sentralt var det mildt sagt utfordrende å skifte mellom planer om et fysisk, heldigitalt og delvis digitalt arrangement. Dette var utvilsomt også utfordrende og frustrerende for utstillere og deltakere, forteller Hjemly.
Han forteller at de en periode fryktet at de ville gå på en millionsmell økonomisk som følge av inngåtte avtaler om eksterne tjenester og leie av lokaler.
- Det var også stor usikkerhet om hvordan en heldigital kongress ville bli tatt imot, og hvor mange som ville delta. Siden publikum kommer fra hele verden, ville det jo for svært mange bli vist presentasjoner på tider av døgnet man normalt ikke er våken. Og e
Gå til mediet

Flere saker fra Hold Pusten

Skal vi sette en pris på kunnskap, eller også bare sette mer pris på den?
Hold Pusten 25.10.2021
Helt siden tidlig på 2000-tallet har folk i Karasjok måttet reise i over tre timer for å få tatt røntgen.
Hold Pusten 25.10.2021
Analyser av MR-bilder etter elektrokonvulsiv terapi bidrar med nye brikker i puslespillet for å forstå hvordan og hvorfor terapiformen fungerer ved depresjon.
Hold Pusten 25.10.2021
Radforum er en del av NRF og består av radiografer fra høyskoler/universiteter og det kliniske miljøet. Vi brenner for faget, fagutvikling og innovasjon.
Hold Pusten 25.10.2021
Må se på risikofaktorer
Hold Pusten 25.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt