AddToAny

Har tatt doktorgrad på UL

Har tatt doktorgrad på UL
En problemstilling på jobben startet prosessen som tidligere i år endte med doktorgrad for Lydia Johnsen.
Lydia jobber som ultralydradiograf ved avdeling for karkirurgi ved Haukeland universitetssjukehus.
- Jeg har aldri jobbet som vanlig radiograf, forteller hun og legger til:
- Da jeg var ferdig utdannet radiograf i 2006, begynte jeg som ultralydtekniker.
En av pasientgruppene ved karkirurgisk avdeling er de som blir operert med stentgraft for utposing av hovedpulsåren i magen.
- Disse ble fulgt opp med CT-kontroller, men det var en diskusjon blant kollegene om vi var nødt til å ta CT eller om vi kunne gjøre ultralyd i stedet da det var rapporter som indikerte dette, sier Lydia og fortsetter:
- Etter å ha diskutert det frem og tilbake fant vi ut at vi måtte finne ut av dette selv og hvordan det var for pasientene på vår avdeling.
Det ble starten for prosjektet som sammenlignet bruken av CT og ultralyd for disse pasientene. Prosjektet ble godkjent i 2011, og to år senere begynte de med datainnsamlingen.

Ingen doktorgradsplaner
- Jeg hadde aldri planer om å ta doktorgrad, og da vi startet med prosjektet, så hadde jeg ikke bestemt meg heller, sier Lydia.
Det var først i 2017 at hun meldte seg opp til doktorgradsstudiet.
- Så det har vært en lang prosess, medgir hun.
Det som til slutt motiverte henne til å ta doktorgraden, var at hun hadde lagt ned mye arbeid i prosjektet og at datainnsamlingen var kommet langt.
- Sånn at vi så at det var overkommelig å komme i mål med det, legger hun t
Gå til mediet

Flere saker fra Hold Pusten

Helse Nord har som første regionale helseforetak vedtatt en strategi for å ta i bruk kunstig intelligens. Radiologi er blant fagområdene som skal først ut.
Hold Pusten 20.09.2021
I august skulle etter planen verdenskongressen i radiografi finne sted i Dublin. Koronasituasjonen, som i utgangspunktet hadde forsinket kongressen med et helt år, sørget imidlertid også for at kongressen ble en heldigital affære.
Hold Pusten 20.09.2021
Til tross for at jeg ikke har vært i faget i mer enn om lag ti år, har det skjedd en stor teknologisk utvikling siden jeg startet å jobbe som radiograf.
Hold Pusten 20.09.2021
Velkommen til St. Olavs Hospital, Orkdal sjukehus. Sykehuset ligger i Orkland kommune og er lokalisert fire mil sørvest for Trondheim.
Hold Pusten 20.09.2021
Årets valgkamp har bare glimtvis handlet om helse og helsepolitikk. Andre temaer har vært mer dominerende.
Hold Pusten 20.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt