LO-Aktuelt
08.11.2017
Arbeidsplass: Når du bestiller dagligvarer fra Kolonial.no, er det to ting Ali El Door og kollegaene hans håper du ikke har på bestillingslista di: Halvannenliters flasker med brus og kattesand.
Det er tidlig, tidlig morgen, men allerede fullt liv i lokalene til Kolonial.no på Karihaugen utenfor Oslo. Ali El Door har vært oppe siden klokka fem, og har så vidt rukket å sette seg ned med tre brødskiver og et stort glass med te i kantina. Han får ikke sitte lenge. Fem på sju går beskjeden: Det er sjåførmøte. Samling ute. El Door tar med teen. To uspiste brødskiver ligger igjen.
Ute er det fortsatt mørkt. En gruppe på sju sjåfører lytter til kjøreleder Simon Andresen. Han gir noen raske beskjeder, roser teamet for god punktlighet og minner om sjekklista før de kjører. «Lycka till! Då kör vi... » sier svensken, og gruppen av sjåfører løser seg opp.
Frysevarer er verst
Det har så vidt blitt lyst når bil 43 er ferdig tanket, og El Door ruller ut på veien. Bak i bilen er svarte kasser med brød, grønnsaker, tørrvarer og frysevarer stablet oppå hverandre i høyden. Dagens kjørerute viser 23 kunder. Men det er ikke antallet kunder El Door er mest opptatt av, men hvor mange kolli de skal ha, og mengden kjølevarer. Kasser med melk og juice er tunge å bære. Aller verst er det med de kundene som har bestillt kattesand.
Ali El Door har jobbet for Kolonial. no i snart ett og et halvt år. Det gjør ham til en av veteranene blant sjåførene. Siden i sommer har han jobbet dagskift. Det betyr mindre utbetalt enn da han jobbe
Les opprinnelig artikkelUte er det fortsatt mørkt. En gruppe på sju sjåfører lytter til kjøreleder Simon Andresen. Han gir noen raske beskjeder, roser teamet for god punktlighet og minner om sjekklista før de kjører. «Lycka till! Då kör vi... » sier svensken, og gruppen av sjåfører løser seg opp.
Frysevarer er verst
Det har så vidt blitt lyst når bil 43 er ferdig tanket, og El Door ruller ut på veien. Bak i bilen er svarte kasser med brød, grønnsaker, tørrvarer og frysevarer stablet oppå hverandre i høyden. Dagens kjørerute viser 23 kunder. Men det er ikke antallet kunder El Door er mest opptatt av, men hvor mange kolli de skal ha, og mengden kjølevarer. Kasser med melk og juice er tunge å bære. Aller verst er det med de kundene som har bestillt kattesand.
Ali El Door har jobbet for Kolonial. no i snart ett og et halvt år. Det gjør ham til en av veteranene blant sjåførene. Siden i sommer har han jobbet dagskift. Det betyr mindre utbetalt enn da han jobbe


































































































