AddToAny

Hørselsplan

Hørselsplan
«Stortingets flertall sa i vår nei til en nasjonal hørselsplan. Hva vil partiet gjøre for å sikre over én million nordmenn en helhetlig og forpliktende hørselsomsorg?
Kommer vi i regjering, vil Arbeiderpartiet få på plass en nasjonal hørselsplan. I denne perioden har vi blitt nedstemt på forslag om en helhetlig plan for helsetilbudet til hørselshemmede, som kartlegger behovet innen hørselsomsorgen og foreslår tiltak innen utredning, diagnostisering, tildeling av hørselsteknisk utstyr, oppfølging, rehabilitering og mestring. En slik plan ville også ha vært en bevisstgjøring av hva det betyr for folks liv og helse å ha en hørselshemming. Dette er virkeligheten for over 18 prosent av Norges voksne befolkning, og det er uforståelig for oss hvorfor regjeringen og Frp ikke vil ha en plan.
For å få en helhetlig og forpliktende hørselsomsorg vil det være viktig å styrke ressursene for konkrete tiltak i både spesialist- og primærhelsetjenesten på generelt grunnlag. Når det gjelder spørsmålet om nasjonal hørselsplan var det i behandlingen viktig for Høyre å understreke at mange av tiltakene og målene ivaretas gjennom blant annet folkehelsemeldingen. Helseministeren viste også i sitt brev til komiteen at Helsedirektoratet fikk i oppdrag å utrede spørsmålene knyttet til hørselstap, tjenestet
Gå til mediet

Flere saker fra Din Hørsel

«Regjeringen vil samordne tjenestetilbudet til skoleelever som har behov for spesiell oppfølging, og foreslår en ordning med barnekoordinatorer. HLF ønsker en egen syns- og audiopedagogtjeneste som følger barna gjennom hele opplæringsløpet. Hvordan vil partiet sikre at disse barna får den oppfølgingen de har behov for?
Din Hørsel 27.08.2021
Mennesker som er rammet av Ménières sykdom sliter i familiære og sosiale sammenhenger. Psykososial oppfølging og rehabilitering kan gi bedre mestring.
Din Hørsel 27.08.2021
Kunnskapsløshet i skolen fører i mange tilfeller til at hørselshemmede elever selv må ta ansvar for å få den tilretteleggingen de har lovmessig krav på. For mange er det en barriere å be om hjelp.
Din Hørsel 27.08.2021
Fagforbundet har mange av sine medlemmer innenfor helsesektoren, og informasjon om hørsel og hørselsproblemer en nå blitt tema i en egen podkast.
Din Hørsel 27.08.2021
Er det mulig å bli forelsket i et par høreapparater? Bare spør filmfotograf Nicholas Lund (31) fra Trondheim, og du får et klart svar.
Din Hørsel 27.08.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt