AddToAny

Håndverksinnovasjon i industrien

Håndverksinnovasjon i industrien
Industrien ser bakover i tid når prosesser skal innoveres.
Surdeig, lange liggetider, modning, mindre tilsetning og naturlig fermentering er ord som går igjen når bakeribransjen innoverer prosess.
Slik man bakte brød og bakervarer i tidligere tider har fått en renessanse. Folk vil ha mat uten tilsetninger laget på naturlige råvarer.
Og industrien er med på notene. Flere større aktører har investert i moderne utstyr som surdeigstanker, modningskap, fordeigstanker, skåldingstanker og lignende, som jo er den reelle innovasjonen. Målet er å lage naturlige bakervarer med minimal tilsetning og å utnytte det mekaniske for å få maksimal kvalitet på sluttproduktet.

Det er flere veier til Rom
Surdeig er en. I Bakeriet Mo i Rana har de satset på å produsere egen surdeig og målet på sikt er at alle varer skal være laget med denne prosessen og være clean label. Surdeigstankene som brukes er designet for å gjenbruke overskuddsbrød for å lage ny råvare. Produktene leveres til dagligvare over hele regionen og slike bakervarer er etterspurt.
For Bakeriet Mo i Rana er den viktigste grunnen til å gå i denne retningen at overskuddsbrød kan gjenvinnes. De vil ta et samfunnsansvar og ikke kaste mer mat enn nødvendig. Konseptet er miljøvennlig og bærekraftig, samt at mindre tilsetning gir effekt på bunnlinja.
- Vi sikter mot clean label, alle produktene vi produserer skal vær
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt