AddToAny

GRYENDE OPTIMISME

GRYENDE OPTIMISME
De tre siste årene har tillitsvalgt Knut Nesland i Halliburton mistet 850 kollegaer. Nå er pilene i ferd med å snu. I 2018 og 2019 regner selskapet med å ansette et par hundre.
Det begynte i september 2014. Da fikk vi beskjed om at selskapet skulle kutte 30 stillinger. Hadde noen sagt til oss at det kom til å ende med 850 stykker, hadde vi trodd de var gale. Det som skjedde slo beina under oss totalt.
Knut Nesland, leder i Industri Energi Halliburton, kikker ut i klubbkontoret med det grønne teppet i kjelleretasjen til oljeservicegiganten på Tananger utenfor Stavanger.
- Det har vært mange fortvilte personer i dette rommet her. Vi har gått på noen småsmeller selv også.
Han er glad for at de tillitsvalgte og ledelsen i den amerikanskeide bedriften fikk på plass en modell for nedbemanningsprosessen som har fungert, og som siden har blitt fulgt til punkt og prikke. Dette tror Nesland er grunnen til at ingen av sakene har endt i retten.

HJELP TIL 500 MEDLEMMER. I alt har tillitsvalgte tilbudt hjelp til rundt 500 medlemmer, og det stort sett gjennom oppsøkende virksomhet. Alle har fått telefoner med spørsmål om de ønsket bistand under drøftingsmøte før oppsigelsen. De har sluppet å ta kontakt selv. Det har mange satt pris på. Nesland legger ikke skjul på at jobben har vært tøff. Beintøff. Likevel er det verst for alle som har mottatt oppsigelsen.
Halliburton er ikke de eneste som har nedbemannet i Rogaland og Hordaland. Derfor har de ikke kunnet regne det at ektefeller som ikke selv jobber i bedriften også har mistet jobben som tungtveiende sosialt hensyn som gjør at man bl
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra LO Ingeniør

For fagarbeider Solfrid Lerbrekk (SV) er uvær, kjeledress og vernesko en stor del av samtalen om den vanlige arbeidshverdagen. Litt for mange på Stortinget tenker kun tilbake på kontorstolen de satt i da de var yrkesaktive, mener hun.
LO Ingeniør 13.12.2017
Det finnes folk som er allergisk, og der konsekvenser for eksponering kan bli fatale. Noen har nå laget et halskjede, skråstrek nøkkelring-vedheng, som er et portabelt test-sett.
LO Ingeniør 13.12.2017
For noen blir det kanskje litt voldsomt med smarttelefon-laptop, slik som Mirabook.
LO Ingeniør 13.12.2017
Mobiltelefonene er ikke som de en gang var. Ikke bare er de smartere, de har også stadig mer kraft i seg. Kraft nok til at det bortimot er på nivå med bærbare datamaskiner.
LO Ingeniør 13.12.2017
Dyrekamp er ugreit, der kan vi vel være enige. Men robot-kamp, det må vel kanskje være greit? Særlig hvis skaden bare er virtuell...
LO Ingeniør 13.12.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt