AddToAny

Girer opp i kampen mot Orkla

Girer opp i kampen mot Orkla
Når 40-50 arbeidsplasser står i fare for å forsvinne og produksjon av kjente norske merkevarer kan havne i Sverige, så fi nner Janne Halvorsen fram et ekstra gir. NNNs hovedtillitsvalgte på Idun Rygge kjemper mot industrigiganten Orkla.
LO-AKTUELT - Kommer dere på neste onsdag? Det blir markering utenfor fabrikken på Rygge!

Janne Halvorsens arbeidsdag er langt fra over. Hun sitter i bilen på vei hjem og tar noen telefoner. Hun har ikke hatt tid før. Dagen er brukt sammen med medlemmer og tillitsvalgte på Gimsøy Kloster, Orklas fabrikk i Skien som skal legges ned. Produksjonen av blant annet Fun light og Tomtegløgg skal flyttes til Sverige. Kampen om å beholde Gimsøy Kloster er tapt. Tiden er inne for å sikre de ansatte en verdig avslutning.

- Jeg mener vi må kreve mer. Vi snakker om å legge ned en overskuddsbedrift. Det skal ikke være gratis for eierne, sier Halvorsen. Hun sitter på sidelinja og gir råd til lokale tillitsvalgte under forhandlingene. For Halvorsen er det ekstra viktig at forhandlingsresultatet blir best mulig. Hun kan, vel og merke på et senere tidspunkt, risikere å få en blåkopi over bordet på sin egen arbeidsplass.

- Men vi er ikke der. Vi er langt, langt unna. Fortsatt har vi tid.Fra lukket til åpen Halvorsen kjemper samme kamp på hjemmebane, mot de samme eierne. Da det 29. mars ble innkalt til allmøte på Orklas fabrikk i Rygge, så viste Halvorsen hva som kom. Halvorsen satt i styre i Orkla helt fram til generalforsamlingen nå nylig. I styret var planene om endringer i fabrikkstrukturen kjent og diskutert. I lukkede styrerom.

- Det handler om roller og om å være bevisst hvilken hatt du har på deg til enhver tid. Jeg kunne ikke fortelle det på jobben før allmøtet. Du kan kanskje si at det er en slags bakside av medaljen av å sitte i sentrale verv, men samtidig gir det oss mulighet til å påvirke beslutninger. Jeg har lært mye av å sitte i Orklas styre, kanskje ikke minst av det som skjer i de uformelle samtalene mellom ledelsen og tillitsvalgte. Vi finn
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra LO-Aktuelt

LO-Aktuelt 13.11.2021
LO-Aktuelt 13.11.2021
LO-Aktuelt 13.11.2021
Den viktigste saken ble ikke diskutert i valgkampen. Den må tenkes grundig gjennom nå - før Stortinget godkjenner Solberg-regjeringens avtale med USA om fire militære baser; på Sola, Rygge, Evenes og Ramsund.
LO-Aktuelt 13.11.2021
- Hvor i Trøndelag bor du da? - Åfjord, sier jeg. - Å ja, sa folk i hovedstaden, mens de lot som om de visste hvor det var.
LO-Aktuelt 13.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt