AddToAny

Generasjon Z gir håp for framtida

Generasjon Z gir håp for framtida
De vil betale skatt og har tillit til samfunnets institusjoner. De vil bekjempe rasisme og fremmedfrykt og motarbeide forskjeller. Men veldig engasjerte i politikk er de ikke.
Det er de unge som kommer etter oss som skal videreføre den norske modellen, skriver Fagforbundets leder, Mette Nord, i forordet til «Fagforbundets ungdomsbarometer 2017».
Skal vi tro rapporten skrevet av Fafo-forskere basert på datainnsamling gjort av Respons Analyse, så er det all grunn til å mene at den norske modellen også vil overleve generasjon Z - mennesker som er født etter 1990. Det er 1001 unge i alderen 16 til 25 år som har svart på en telefonundersøkelse, i tillegg til gruppeintervjuer og samtaler med 41 ungdommer. Litt over seks av ti av de unge i undersøkelsen har erfaring fra arbeidslivet, og 30 prosent er i jobb.
Det er sjelden at undersøkelser blant unge berører arbeidsliv og fagbevegelse. Og Fagforbundet har ambisjoner om å fange opp eventuelle holdningsendringer over tid, noe som innebærer at undersøkelsen vil gjentas med jevne mellomrom.

YRKESVALG OG FRAMTIDA. Lønn og status betyr relativt lite når unge mennesker sk
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra LO Ingeniør

For fagarbeider Solfrid Lerbrekk (SV) er uvær, kjeledress og vernesko en stor del av samtalen om den vanlige arbeidshverdagen. Litt for mange på Stortinget tenker kun tilbake på kontorstolen de satt i da de var yrkesaktive, mener hun.
LO Ingeniør 13.12.2017
Det finnes folk som er allergisk, og der konsekvenser for eksponering kan bli fatale. Noen har nå laget et halskjede, skråstrek nøkkelring-vedheng, som er et portabelt test-sett.
LO Ingeniør 13.12.2017
For noen blir det kanskje litt voldsomt med smarttelefon-laptop, slik som Mirabook.
LO Ingeniør 13.12.2017
Mobiltelefonene er ikke som de en gang var. Ikke bare er de smartere, de har også stadig mer kraft i seg. Kraft nok til at det bortimot er på nivå med bærbare datamaskiner.
LO Ingeniør 13.12.2017
Dyrekamp er ugreit, der kan vi vel være enige. Men robot-kamp, det må vel kanskje være greit? Særlig hvis skaden bare er virtuell...
LO Ingeniør 13.12.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt