AddToAny

- Funnene må være en vekker for oss alle

- Funnene må være en vekker for oss alle
Historier om sex-trakassering i bistandsbransjen vekker bekymring blant toppsjefene i flere norske bistandsorganisasjoner. - Funnene må være en vekker for oss alle.
Vi må gjøre det vi kan for å stoppe dette, sier Gry Larsen, generalsekretær i Care Norge.

I Bistandsaktuelts undersøkelse blant 264 bistandsansatte framkommer det at 35 prosent av kvinnene og sju prosent av mennene har opplevd uønsket seksuell atferd på jobb.

Det er kvinnene som rapporterer om de groveste tilfellene. Én kvinne forteller at hun ble voldtatt av en kollega. Andre forteller om ulike tilfeller av truende oppførsel og fysisk tvang, i hovedsak under feltopphold i utlandet.

- Det er trist å lese de enkelte episodene om hva folk har opplevd på jobb. Undersøkelsen bekrefter at også vår bransje har store utfordringer med seksuell trakassering. Når jeg leser om funnene blir jeg lei meg på vegne av den enkelte som har stått i dette og på vegne av hele bransjen, sier Gry Larsen.

Nulltoleranse

Samtlige generalsekretærer - i Care, Flyktninghjelpen og Kirkens Nødhjelp - understreker at organisasjonene har regelverk som understreker nulltoleranse for sex-trakassering og -overgrep.

Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen, er ikke overrasket over funnene. Lederen av Norges største nødhjelpsorganisasjon har merket seg at seksuell trakassering særlig forekommer under feltopphold.

- Vi må som ledere kommunisere null-toleranse for all form for trakassering, og vi må arbeide kontinuerlig for å sikre at våre ansatte til enhver tid er og føler seg trygge. Det samme gjelder for de sårbare menneskene vi job

Les mer

Flere saker fra Panorama Nyheter

Meninger: Oppgave som ikke vil lykkes Norge skal de neste to årene forsøke å få verdens land til å iverksette et forbud mot å teste ut atomvåpen. Det er en oppgave de neppe klarer å løse. Publisert fredag 22.
Panorama Nyheter 22.09.2023
Mot vinter i Ukraina: - Vi frykter ekstremkulde og nye brutale angrep Flyktninghjelpen frykter for sårbare grupper når vinterens iskalde vinder snart feier inn over Ukraina. - Det er verre enn i fjor. Det handler ikke bare om å holde seg varm.
Panorama Nyheter 22.09.2023
Ukens byråkrat: - Byråkrater er dørgende kjedelige Per Fredrik Pharo mener et kompetent byråkrati er det eneste som står mellom oss og et dysfunksjonelt autokrati. Publisert fredag 22. september 2023 - 11:13 Oppdatert fredag 22.
Panorama Nyheter 22.09.2023
Det var pinlig for FN at Norge og USA ikke var invitert til å holde innlegg på et klimatoppmøte i New York onsdag, mener statsminister Jonas Gahr Støre.
Panorama Nyheter 22.09.2023
Rundt seks milliarder tonn sand og sedimenter hentes ut av verdens hav hvert år. FN advarer om ødeleggende belastninger på biologisk mangfold og kystsamfunn.
Panorama Nyheter 22.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt