AddToAny

Frykt eller fred?

Frykt eller fred?
Ett ord har for meg gått igjen den siste uken. En stadig tilbakevendende tanke. Ordet er «frykt».
Av Andreas Årikstad, teolog, lektor og styremedlem i Skaper.no.

Man gjør seg mange tanker om dagen. Dags dato er vi i Norge i forberedelsesfasen til et større koronautbrudd og konsekvensene, både de helsemessige og de økonomiske vet vi lite om.

Dagene har for mange blitt fylt med nye gjøremål. Karantenelivet setter sitt preg på sinnsstemningen og aktivitetsnivået forandres. Tankevirksomheten tar seg opp. Tankene om hva som betyr noe og hvordan vi forholder oss til hverandre, til livet - og til Gud.

Ett ord har for meg gått igjen den siste uken. En stadig tilbakevendende tanke. En slags overskrift over tilværelsen som har blitt gjort aktuelt gjennom den ene etter den andre nyheten på løpende bånd. Ordet er «frykt». Det er ikke fordi jeg har kjent så veldig på den selv, men snarere en merkelig følelses av den totalt motsatte ansatsen til frykt - fred.

Uvitenhet, usikkerhet og fremtidsfrykt

Det er skrekkelig mye jeg ikke vet hva jeg skal tenke om. Uvitenhet, usikkerhet og fremtidsfrykt kunne tatt tak i meg, kunne kastet meg ut på dypet, kunne medvirket til synkende livskvalitet, stagnasjon og ulykke. Men den gjør ikke det. I stedet får jeg lov å være viss på at det jeg har bygget livet mitt på holder.

Les mer

Flere saker fra Religioner.no

Ytringsfrihetsforbundet dannet av Helge Lurås blir ikke godkjent som livssyn av Fylkesmannen. - Forbundet framstår mer som et interessefellesskap, hevdes det i avslaget.
Religioner.no 03.04.2020
Evolusjonsteorien har få tilhengere blant amerikanske pastorer.
Religioner.no 01.04.2020
Jødehat har sin plass også i kunsthistorien. I denne artikkelen ser vi nærmere på det siste, overraskende tilskuddet i en lang rekke malerier som skildrer jødiske ritualmord på kristne barn.
Religioner.no 29.03.2020
Da den italienske maleren Giovanni Gasparro lastet opp sitt seneste maleri på Facebook ble det klart at antisemittiske billedmotiver ennå ikke er henvist til kunsthistoriens skraphaug.
Religioner.no 29.03.2020
Er det kanskje på tide at Regjering og Stortinget vedtar å omprioritere milliardene som går til trossamfunn, til fordel for bedre sykehus, mer utstyr og større lagre med smittevernsutstyr, spør Anders Torp.
Religioner.no 28.03.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt