AddToAny

Frilansere og selvstendig næringsdrivende vil få et løft med Senterpartiet i regjering

Åslaug Sem-Jacobsen vil også gå etter de store innholdsplattformene.
I forkant av stortingsvalget 13. september har Creo sendt ut 13 kulturpolitiske krav.

Men er kravene reelt gjennomførbare?

Dette svarte Åslaug Sem-Jacobsen, kulturpolitisk talsperson for Senterpartiet (SP).

1. Målet om at 1 % av statsbudsjettet skal gå til kultur må vedtas.

- Det har vi programfestet, og det er vi veldig tydelige på. Vi skal også få til det lokale kulturløftet og et generelt løft for kunstnere, som var et mål da vi mistet regjeringsmakten for åtte år siden.

2. Prinsippet om armlengdes avstand må styrkes og Kulturrådets rolle og funksjon må utredes og tydeliggjøres.

- Absolutt. Vi er ikke spesielt begeistret for at Kulturrådet konstaterer at de er et direktorat, og at det har blitt overført oppgaver fra Kulturdepartementet uten at hverken Stortinget eller kulturfeltet har vært med på det. Og armlengdes avstand er viktig, det er noe vil skal ta på alvor.

3. ABE-reformen må avvikles.

- Det har vi ikke noe vi har programfestet. Generelt er ikke SP negative til å kutte i byråkratiet, men min fraksjon har tat

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

Teatrene kan tape millionbeløp. Streiken i kultursektoren fortsetter. 1. oktober gikk enda flere ansatte ved landets kulturinstitusjoner ut i streik.
Musikkultur 07.10.2021
Creos medlemspublikasjon skal fornyes. Vil du være med på årets mest spennende kulturmediesatsing? Vi søker en idérik journalist med god kjennskap til kultursektoren til fast deltidsstilling (50%).
Musikkultur 30.09.2021
- Ingen vil jo egentlig være der, sier både arbeidsgiver og arbeidstaker. Men være der må de.
Musikkultur 29.09.2021
Om du leser dette senere, er tiden muligens passert. Det datt, som det ofte gjør, en epost ned i innboksen vår på fredag, dagen før dagen. Gjenåpningsdagen altså. «Tiden er kommet!» sto det i emnefeltet fra Musikkselskapet Harmonien.
Musikkultur 28.09.2021
- De er generasjonen hvor alt blir avlyst. Det er klart de ble lei seg, sier dramaturg ved streikerammet teater.
Musikkultur 27.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt