AddToAny

Fremtidens tannhelsetjeneste - tannlegens rolle

Fremtidens tannhelsetjeneste - tannlegens rolle
Hvordan vil fremtidens tannhelsetjeneste se ut? Hvilken rolle skal tannlegene ta i den fremtidige helsetjenesten? Hva med tannhelsen og antall tannleger?
Hvordan blir arbeidsmarkedet fremover, og på hvilken måte vil ulike politiske prosesser påvirke bildet?

Det er vanskelig å spå - særlig om fremtiden. Men det er viktig å ta diskusjonene, og heldigvis pågår det for tiden diskusjoner både om fremtidens tannhelsetjeneste og om arbeidsmarkedet for tannleger. En viktig del av debatten dreier seg selvfølgelig om antall tannleger i Norge: Blir vi for mange? Arbeidsmarkedet vårt er tøffere enn det har vært på lenge. Den offentlige tannhelsetjenesten melder om god søkning til stillinger. Konkurransen om pasientene blir hardere. Samtidig vet vi at de tannlegene som utdannes i Norge, fortsatt får jobb. Det er vanskeligere for dem som tar sin utdanning i utlandet.

Vi har lite statistikk fra arbeidsmarkedet i privat sektor. Det er en av grunnene til at NTF har samarbeidet med Seksjon for samfunnsodontologi ved Universitetet i Oslo om å få gjennomført en arbeidsmarkedsundersøkelse. Resultatene foreligger i diss

Les mer

Flere saker fra Den norske tannlegeforenings Tidende

Før kunne hendene mine redde liv. De kunne redde et lite barn. Det var en sann glede å møte foreldrene etter slike vellykkede operasjoner og si: «Vi har lukket igjen hullet i hjertet.
Vi lever med historien, nåtiden og fremtiden som de rammefaktorer som gir våre liv innhold. Av disse er det særlig påvirkningen fra historien som bidrar til å plassere oss i den verdenssituasjonen vi hver især befinner oss i.
Behovet for tannhelsepersonell i Etiopia er enormt. Anslagsvis snakkes det om at de har 1 000 tannleger til en befolkning på 110 millioner mennesker.
Mange av oss har lett for å gi barna brus eller saft når de er tørste. Plutselig blir inntaket av sukker større enn man tror. Bytter du ut brus eller saft med vann til hverdags, er mye gjort.
«Hæ?» roper min søster mot meg fra skjermen. «Jeg sa at jeg må gå», roper jeg tilbake, «jeg har time hos tannlegen.»

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt