AddToAny

Fra NAV-tiltak til kodehode i DNB

Tom Knutsen var arbeidssøkende etter å ha droppet ut av universitetsstudier. Han hadde null erfaring med bank, men deltakelse i et læringsprogram i datakoding og en DNB-leder på talentjakt ga ham hurtigansettelse i Bergen.
Lederen er John Helge Olsen, som mener at systematisk arbeid med inkludering kan være en god kilde til rekruttering, i tillegg til andre rekrutteringsformer. Han er ansatt i DNB Bank i Bergen, og har sammen med en kollega overordnet ansvar for alle systemene DNB Liv bruker for å betjene sine kunder.

- Jeg hadde veldig liten faglig bakgrunn før jeg kom inn i Kodehode-programmet. Jeg var 24 år ved kursstart, hadde nylig droppet ut av lektorstudiet på Universitet i Bergen, og startet med arbeidssøking gjennom Nav. Jeg rapporterte en interesse for data og datafag til veilederne der, da det er noe jeg driver med daglig på fritiden. Kodeerfaring hadde jeg ikke hatt siden videregående, der jeg tok et IT-fag, forteller Tom Knutsen til Finansfokus.

UTVIKLER: Tom Knutsen droppet ut av studiene. Etter snaut ett år med IT-kursing er han i full gang med DNBs nye bedriftsportal for pensjon. (Foto: Eivind Senneset).

Kodehode-programmet er etablert av Bergen-baserte JobLoop og videreutviklet i samarbeid med Nav. Hensikten er å dekke det voksende kompetansegapet på IT-markedet og samtidig inkludere flere unge som har falt utenfor arbeid og utdanning. I dag leveres versjoner av Kodehode som amo-tiltak i Vestland og Rogaland.

MANGFOLDSREKRUTTERING

Nav-veilederne satte Tom i kontakt med lederen av Kodehode-kurset i januar-februar i fjor, for å prøve å få sikret ham en plass på pilotversjonen av kurset, men dette lot seg først gjøre i mai, da kurset fikk sin offisielle start.

Planen for kurset er seks måneder med klassisk læring med daglig oppmøte i undervisningslokalene, med forelesninger, «tavle»-læring og prosjektarbeid. Dette etterfølges med seks måneder planlagt praksisperiode der man arbeider og lærer i en bedrift.

GODE HODER: - Skal finansnæringen lykkes best mulig, må man tiltrekke seg gode hoder fra alle grupper i samfunnet, sier arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr i Finans Norge.

I en periode med ha

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

På Søre Sunnmøre har fusjonsplanane mellom SpareBank 1 Søre Sunnmøre og SpareBank 1 SMN vekt engasjement. Dei tillitsvalde stiller seg likevel bak planane.
Finansfokus 03.10.2022
Studentene ville nettverke, og Norsk Pensjon ønsket å få nye idéer. Det ga god match.
Finansfokus 30.09.2022
Forsikringsbransjen er forberedt på at strammere økonomiske tider vil kunne utløse økt forsikringssvindel. Travle kundebehandlere får hjelp av digitale filtre som avdekker tegn på juks.
Finansfokus 28.09.2022
Har du hørt om metaverset? Kanskje er du usikker på hva det er og om det er noe du må forholde deg til? Eller er du en tech-nerd som har full kontroll og allerede vandrer rundt i Sandbox med en kul avatar?
Finansfokus 26.09.2022
Høy inflasjon med påfølgende høye renter er blant bransjens største utfordringer, mener Linda Kleiven.
Finansfokus 22.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt