Kjøttbransjen
30.01.2025
Kjøpekraft, små marginer og tilgang på råvarer. Sentrale aktører har mange tanker om 2025.
Hvilke forventninger og bekymringer har kjøttbransjen for det nye året?
Vi tok en ringerunde til tolv aktører, spredt omkring i Norge.
- Jeg er bekymret
På et hjørne, i den gamle, sentrale delen av Larvik, ligger slakter Abrahamsen.
- Jeg er bekymret for tilgangen på råvarer, sier eier Thorbjørn Abrahamsen.
Via omveier får han tak i varer.
- Vi er nok i veien for de store aktørene, men vi har holdt på i over hundre år, så gir oss ikke så lett.
Han driver en «gammeldags» kjøttforretning.
- Vi produserer i andreetasje og leverer ned til butikken.
- Må kjenne noen
Alt foregår i en gammel bygård, på hjørnet i Kongegata.
- Vi får ikke alltid hva vi bestiller, og må finne utveier for å få tak i det vi trenger.
Forbindelser spiller en viktig rolle. - Vi greier oss takket være lokale aktører. Jeg har blant annet en kamerat som driver en Meny-butikk, og via han kan jeg få litt. Går ikke det, må jeg høre med andre.
Abrahamsen tror ikke situasjonen blir bedre i 2025.
- Vi er en bitteliten kunde som kommer langt ned på prioriteringslisten, og slik det er blitt de siste årene, må man kjenne noen for å drive butikk. Men er tungvint og kostbart å kjøre rundt for å skaffe varer.
- Hvilke bekymringer har du for 2025? - At de store presser ytterligere og gjør det enda vanskeligere for aktører som oss.
- Det er litt absurd
Håvard Gausen, daglig leder i Inderøy slakteri, ser annerledes på saken.
- Jeg er mer opptatt av muligheter enn bekymringer. Vi hadde veldig god utvikling i fjor og ser ingen grunn til at trenden ikke skal fortsette.
- Hvilke muligheter ser du? - Selv om det er mye negativt
Gå til medietVi tok en ringerunde til tolv aktører, spredt omkring i Norge.
- Jeg er bekymret
På et hjørne, i den gamle, sentrale delen av Larvik, ligger slakter Abrahamsen.
- Jeg er bekymret for tilgangen på råvarer, sier eier Thorbjørn Abrahamsen.
Via omveier får han tak i varer.
- Vi er nok i veien for de store aktørene, men vi har holdt på i over hundre år, så gir oss ikke så lett.
Han driver en «gammeldags» kjøttforretning.
- Vi produserer i andreetasje og leverer ned til butikken.
- Må kjenne noen
Alt foregår i en gammel bygård, på hjørnet i Kongegata.
- Vi får ikke alltid hva vi bestiller, og må finne utveier for å få tak i det vi trenger.
Forbindelser spiller en viktig rolle. - Vi greier oss takket være lokale aktører. Jeg har blant annet en kamerat som driver en Meny-butikk, og via han kan jeg få litt. Går ikke det, må jeg høre med andre.
Abrahamsen tror ikke situasjonen blir bedre i 2025.
- Vi er en bitteliten kunde som kommer langt ned på prioriteringslisten, og slik det er blitt de siste årene, må man kjenne noen for å drive butikk. Men er tungvint og kostbart å kjøre rundt for å skaffe varer.
- Hvilke bekymringer har du for 2025? - At de store presser ytterligere og gjør det enda vanskeligere for aktører som oss.
- Det er litt absurd
Håvard Gausen, daglig leder i Inderøy slakteri, ser annerledes på saken.
- Jeg er mer opptatt av muligheter enn bekymringer. Vi hadde veldig god utvikling i fjor og ser ingen grunn til at trenden ikke skal fortsette.
- Hvilke muligheter ser du? - Selv om det er mye negativt