AddToAny

Forsvar mot sextrakassering

Forsvaret vil utrydde mobbing og sextrakassering i egne rekker. Nå skal en liste konkrete tiltak settes i verk, tiltak som til dels går lenger enn det likestillings- og diskrimineringsombudet har foreslått.
Det er forsvarets HR-sjef, oberst Trond Nilsen, som er ansvarlig for å rydde opp i den dystre ukulturen som i vinter ble avdekket og publisert i Forsvarets Forum. Undersøkelsen om mobbing og seksuell trakassering (MOST) sjokkerte alle.
Noen måneder etter avsløringen kalte statsminister Erna Solberg og forsvarsminister Frank Bakke Jensen inn til arbeidsmøte på selveste kvinnedagen 8. mars i regjeringens representasjonsbolig.
Viktig innspill
Leder i Parat forsvar, Johan Hovde, deltok på møtet, og han hadde med seg «sett strek»-nålen fra utelivsbransjens kampanje mot sextrakassering. Han fristet regjeringen og forsvarsledelsen til å kopiere denne kampanjen.

Ifølge oberst Nilsen har «sett strek»-kampanjen vært viktig, men samtidig bare vært en del av innspillene som er gitt og arbeidet som er gjennomført. Han sier at det har vært høyt aktivitetsnivå med MOST-arbeidet i Forsvarsstaben denne vinteren og forsommeren.
- Når vi får en slik undersøkelse midt i fleisen må vi treffe tiltak, og det har vi gjort. Forsvarssjefen satte ned en arbeidsgruppe og de virkemidlene vi iverksetter, går lengre enn det Likestillings- og diskrimineringsom

Flere saker fra Parat Stat

Fire byer har meldt seg på i konkurransen om å huse EUs nye arbeidsmarkedsmyndighet ELA.
Parat Stat 18.06.2019
Parat mener at et bedre arbeidsliv ligger foran oss. Det er gledelig å se at veldig mange er enige med oss, og velger å melde seg inn i Parat. Parat fortsetter å vokse, men vi er ikke opptatt av vekst kun for høye medlemstall.
Parat Stat 18.06.2019
Er det når vi videreutdanner oss, eller når vi drar på kurs eller seminarer? Eller er det når vi møter på et problem i løpet av arbeidsdagen, og sammen med kollegaer diskuterer oss fram til gode og smarte løsninger på problemet vi står overfor?
Parat Stat 18.06.2019
Hovedstyret i Parat tildelte årets solidaritetsmidler i tråd med landsmøtets politiske føringer og retningslinjer for tildeling av støtte. Pengestøtten deles i år likt mellom organisasjonen «Veteran møter veteran» og en helt spesiell kaffebar, =Kaffe.
Parat Stat 18.06.2019
En analyse av YS Arbeidslivsbarometer viser at en av tre arbeidstakere jobber overtid uten å få betalt.
Parat Stat 18.06.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt