AddToAny

Forskerlinje ved Universitetet i Oslo: Vellykket satsing

Forskerlinje ved Universitetet i Oslo: Vellykket satsing
I fjor høst satte to odontologistudenter ved Universitetet i Oslo masterstudiene sine på pause, for et år dedikert til forskning.
Etter et svært vellykket startår, ønsker Det odontologiske fakultet å videreføre ordningen med en egen forskerlinje for sine studenter.

Inger Thea Myklebust Ernø og og Mohammed Bayar Korkosh (i speilbildet) er en av de to aller første forskerlinjestudentene ved Det odontologiske fakultet. - Det er mye repetisjon i laben, og man må være litt tålmodig. Men det gjør det også spennende, sier Ernø. Foto: Per Gran, Det odontologiske fakultet, UiO.

- Hovedtanken med forskerlinja er at den skal bidra til å stimulere forskningsinteressen hos studentene. Så langt er vi veldig fornøyde med hvordan ordningen har fungert, forteller Det odontologiske fakultet (OD) sin nye prodekan for forskning, professor Linda Hildegard Bergersen.

- Det er mange av studentene våre som er interessert i forskning, eller blir det i løpet av studiene. Men skrittet derfra til både å søke seg til, og komme inn på en doktorgradsutdanning, er langt. Denne linja er ment å skulle forberede studentene til et doktorgradsløp, noe vi til nå oppsummerer at den også langt på vei gjør.

Gunstig for doktorgrad

ODs opplegg er etter mal fra, og gjennomføres i samarbeid med D

Les mer

Flere saker fra Den norske tannlegeforenings Tidende

Før kunne hendene mine redde liv. De kunne redde et lite barn. Det var en sann glede å møte foreldrene etter slike vellykkede operasjoner og si: «Vi har lukket igjen hullet i hjertet.
Vi lever med historien, nåtiden og fremtiden som de rammefaktorer som gir våre liv innhold. Av disse er det særlig påvirkningen fra historien som bidrar til å plassere oss i den verdenssituasjonen vi hver især befinner oss i.
Behovet for tannhelsepersonell i Etiopia er enormt. Anslagsvis snakkes det om at de har 1 000 tannleger til en befolkning på 110 millioner mennesker.
Mange av oss har lett for å gi barna brus eller saft når de er tørste. Plutselig blir inntaket av sukker større enn man tror. Bytter du ut brus eller saft med vann til hverdags, er mye gjort.
«Hæ?» roper min søster mot meg fra skjermen. «Jeg sa at jeg må gå», roper jeg tilbake, «jeg har time hos tannlegen.»

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt