AddToAny

FORBRUKERUNDERSØKELSEN 2020: FALL I TILLITEN

FORBRUKERUNDERSØKELSEN 2020: FALL I TILLITEN
Tilliten til optikere som yrkesgruppe er fortsatt høy, men den svekkes. Færre enn før ser på synsundersøkelsen som en helsekontroll og flere utsetter kjøp av optikertilpassede briller. Det er viktige funn i den store Forbrukerundersøkelsen 2020, som er gjennomført for Synsinformasjon av Kantar.
Eva Fosby Livgard i Kantar skulle presentert hovedfunn fra undersøkelsen på Fagkonferansen som ble avlyst. Hun har fulgt optikerbransjen tett gjennom mange år og hun er ansvarlig for undersøkelsen.

- Det er vanskelig å peke på en direkte årsak til at tilliten reduseres, men det er mulig at en mer kommersiell profil kan være med på å dempe inntrykket av bransjen. Den faglige dyktigheten stilles det ikke tvil om. Det er fortsatt optiker de fleste vil kontakte dersom de får problemer med synet, sier hun. To av tre vil da søke til optiker først. Kun 15 prosent tenker det er mest naturlig å kontakte fastlegen, 16 prosent øyelege. Og når man først begynner å bruke synshjelpemidler, er det optiker de fleste går tilbake til. De som hyppigst går til optiker er kontaktlinsebrukere. 75 prosent av kontaktlinsebrukerne sier det er mest naturlig for dem å kontakte optiker dersom de oppdager problemer med synet.

ELDRE TIL ØYELEGE
Ettersom man blir eldre, tar flere kontakt med fastlege eller øyelege når det oppstår synsproblemer. Det kan synes naturlig for aldersgruppen over 60 år, fordi det da er høyest forekomst av øyetilstander som behandles av øyelege. Blant de eldste er det også få kontaktlinsebrukere, som er den gruppen i befolkningen som er tettest knyttet til optikere.
72 prosent sier de har høy eller svært høy tillit til optikere som yrkesgruppe. Tilliten øker med alder og er høyest blant dem som nylig har vært til synsunders
Gå til mediet

Flere saker fra Optikeren

Optikeren 26.08.2020
Befolkningen oppfatter å få god hjelp av optikere, uten oversalg av varer og tjenester. Det kommer frem i Helsepolitisk barometer 2020 som ble presentert i sommer.
Optikeren 26.08.2020
B.I.G. VISION ™ FOR ALL
Optikeren 26.08.2020
Arbeidet med datainnsamling, analyse av funn og en oppgave mange kolleger kan lære av, ble i juni kronet med Sølvretinoskopet for beste mastergradsprosjekt.
Optikeren 26.08.2020
Syv av ti nordmenn foretrekker fysisk oppmøte hos optiker for synsundersøkelse fremfor digitale løsninger.
Optikeren 26.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt