AddToAny

Flere finansvarslere straffes

En ny FAFO-rapport viser at flere finansansatte blir utsatt for sanksjoner når de varsler om kritikkverdige forhold i jobben. Nå vil Finansforbundet rydde opp og har fått med seg arbeidsgiverne i bransjen.
- Når flere ansatte blir utsatt for sanksjoner, så kan det bidra til å skremme folk fra å varsle. Nå tar Finansforbundet et initiativ en ny gjennomgang av bransjens praksis for åpenhet, kritikk og varsling, sier avdelingsleder Pål Behrens i Finansforbundet som får med seg Finans Norge.

Initiativet kom under en debatt hos Fritt Ord om hvordan arbeidsgivere vurderer arbeidstakernes ytringsfrihet. I paneldebatten var Finansforbundets ansvarlige for arbeidsliv, Pål Behrens, og Finans Norges Idar Kreutzer enige om at regelverk og systemer er på plass, men at det finnes problemstillinger og mangler i bevissthet og praksis ute i bedriftene.

Bakgrunnen for seminaret var en Fafo-rapport om temaet der ledere i de to sektorene helse og finans har blitt dybdeintervjuet om mulige dilemmaer som lederne står i, og hvordan de har erfart varslingssaker i virksomhetene.

REGLER PÅ PLASS

Behrens tok til orde for et samarbeid mellom de to organisasjonene for å øke oppmerksomheten om problematikken arbeidstakere møter i varslingssaker.

- Vi ønsker økt oppmerksom rundt varslingsinstituttet, hvilke typer saker det naturlig å varsle om, hvordan man skal gå frem, slik at man innfører rutiner lenger ned i organisasjonene og øker bevisstheten blant ledere på alle nivåer og hos de ansatte, sier han.

Vil du ha siste nytt først? Abonner på ukentlig nyhetsbrev fra Finansfokus.

Finansbedriftene har ifølge Behrens vært særlig flinke til å innføre varslingsregelverk. Gode rutiner er på plass. Skoen trykk

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

På Søre Sunnmøre har fusjonsplanane mellom SpareBank 1 Søre Sunnmøre og SpareBank 1 SMN vekt engasjement. Dei tillitsvalde stiller seg likevel bak planane.
Finansfokus 03.10.2022
Studentene ville nettverke, og Norsk Pensjon ønsket å få nye idéer. Det ga god match.
Finansfokus 30.09.2022
Forsikringsbransjen er forberedt på at strammere økonomiske tider vil kunne utløse økt forsikringssvindel. Travle kundebehandlere får hjelp av digitale filtre som avdekker tegn på juks.
Finansfokus 28.09.2022
Har du hørt om metaverset? Kanskje er du usikker på hva det er og om det er noe du må forholde deg til? Eller er du en tech-nerd som har full kontroll og allerede vandrer rundt i Sandbox med en kul avatar?
Finansfokus 26.09.2022
Høy inflasjon med påfølgende høye renter er blant bransjens største utfordringer, mener Linda Kleiven.
Finansfokus 22.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt