AddToAny

Fagmiljøer enige: Ny struktur er mye bedre

Hva har Høyesterett, fem av seks lagmannsretter, alle landets tingretter og jordskifteretter, Riksadvokaten, ti statsadvokatembeter, det nasjonale statsadvokatembete, og hovedtyngden av advokatmiljøet til felles?
De ønsker ikke å reversere domstolsreformen.

Dette kommer frem i et sammendrag av over fire hundre høringsuttalelser om reversering av domstolsreformen som Domstoladministrasjonen (DA) har laget.

Sammendraget er oversendt både Justis- og beredskapsdepartementet og Stortingets justiskomité, forteller kommunikasjonsdirektør Yngve Brox i DA.

- Vi mener å kunne dokumentere at den nye strukturen fungerer svært godt. Alle tingrettene er nå innenfor Stortingets krav til saksbehandlingstid, og det kan jeg ikke huske at har skjedd før, sier Brox til Advokatbladet.

I rapporten vises det til mange eksempler på hvordan reformen virker i praksis.

Gode erfaringer i barnesakene

«Vi har fått spesielt gode tilbakemeldinger fra aktørene på at barnesakene nå blir behandlet av erfarne dommere med spesialkompetanse på feltet. Dette har vært en av de mest vellykkede effektene av utveksling av ressurs på tvers av rettsstedene», skriver en tingrett.

«Det har vært til stor hjelp å kunne ta saker på tvers ved sykemeldinger, slik at det ikke blir så tung belasting på det rettsstedet med sykemeldt ansatt», skriver en annen.

- Det er svært mange eksempler i rapporten på hvordan ressursene nå utnyttes bedre, og om hvordan saker som tidligere av ulike grunner måtte utsettes, nå kan gjennomføres som planlagt, sier B

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Var det uaktsomt å satse på refinansiering fremfor å begjære oppbud i forkant av konkursen i 2017? Tirsdag starter behandlingen i Oslo tingrett.
Advokatbladet 27.01.2023
- Jeg er litt forundret over at de store kjøperne av advokattjenester ikke stiller mer spørsmål til hvilke timesatser som blir satt, sier advokat Ingrid Storvik,
Advokatbladet 27.01.2023
Saksøker ville ikke betale mer i sakskostnader enn internadvokatens timelønn, men fikk ikke medhold i Gulating lagmannsrett. Retten tilkjente likevel ikke saksomkostninger fordi spørsmålet ikke er klart løst i rettspraksis.
Advokatbladet 26.01.2023
En av tre advokater opplever at jobben har en negativ eller ekstremt negativ innvirkning på deres psykiske helse. Frykten for karrierekonsekvenser gjør samtidig at de færreste våger å være åpne.
Advokatbladet 26.01.2023
I ny rettshjelpslov foreslås det å innføre en skjønnsbestemmelse som kan gi fri rettshjelp der saken er av stor betydning for den enkelte. Denne bestemmelsen bør bli en såkalt «skal-bestemmelse», skriver Jussbuss i dette innlegget.
Advokatbladet 25.01.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt