AddToAny

FØTTER PÅ FLYREISER

FØTTER PÅ FLYREISER
Ferie, fritid og flyreiser er høyt prioritert for mange. Eksotiske reisemål med lange flyreiser blir stadig vanligere for alle aldersgrupper. Men hvordan står det egentlig til med føttene når vi reiser langt? Trives de med dette - og hva kan vi gjøre for å gi dem god pleie på reisen.
Å reise på en etterlengtet ferie er balsam for sjelen for mange. For noen er imidlertid den første delen, selve flyreisen, ikke alltid like festlig. Noen føler ingen plager, men for andre kan blant annet hovne føtter bli en utfordring. Risikoen for blodpropp øker dessuten ved lange reiser, der du blir sittende stille i mange timer.
Selv om hevelser i bena vanligvis er forbigående og ufarlig, finnes det noen enkle råd å følge, slik som å bruke kompresjonsstrømper og sørge for å reise seg opp jevnlig og kanskje gå en tur på toalettet eller lignende. Et annet råd som ofte gis, er å la være å legge bena i kors, for da klemmes venene sammen på baksiden av kneet og reduserer blodgjennomstrømningen.

Mye på reise
En reiseglad kvinne som følger rådene over og derfor har minimalt med plager når hun flyr, til tross for at hun har diabetes, er Inger Johanne Stiklestad Rønning (72) fra Sandefjord. Hun er nå pensjonist, men jobbet tidligere som lærer.
Etter at hun fikk diabetes har hun gått jevnlig til fotterapeut for å få stelt føttene, men diagnosen hi
Gå til mediet

Flere saker fra Fotterapeuten

Den 8. oktober arrangeres den internasjonale podiatridagen, der det overordnede målet er å spre en global bevissthet om viktigheten av god fothelse. Podiatridagen ble arrangert for første gang i fjor - med stor suksess.
Fotterapeuten 12.09.2019
Hver dag må minst én person med diabetes amputere benet. Halvparten av disse kunne vært unngått med bedre forebygging og hvis problemene ble oppdaget tidligere.
Fotterapeuten 12.09.2019
Det er mange skjær i sjøen før et nytt legemiddel kan bli godkjent for offentlig finansiering i Norge. Og det handler ikke bare om penger.PROSESSEN: Illustrasjonen viser en forenkling av prosessen om offentlig finansiering av nye legemidler. (Illustrasjon: Anna Granqvist)
Fotterapeuten 12.09.2019
Hvilke pasienter bør tilbys behandling med biologiske legemidler? De som har råd til å betale, eller de som trenger det mest?
Fotterapeuten 12.09.2019
Fotterapeutforbundet (FTF) gjør deg synlig, gir identitet og status. Som medlem har du mange fordeler. I tillegg har du også kollektivt medlemskap av Delta og Bedriftsforbundet. Her finner du en oversikt:
Fotterapeuten 12.09.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt