AddToAny

Få teknostress opp på agendaen

Få teknostress opp på agendaen
IKT-systemer øker produktiviteten, men gir arbeidsmiljøproblemer hvis de ansatte ikke sikres medvirkning i anskaffelsesfasen.
Digitaliseringsbølgen er over oss.

Fra alle kanter får vi høre at vi bør/skal/må digitalisere arbeidslivet for å bli tilstrekkelig innovativ/konkurransedyktig/fremtidsrettet/ overleve etter oljen. Som forsker i Skandinavias største teknologiske forskningsmiljø, selverklært teknologoptimist og deltaker i forskningsprosjekter om sensorer, industri 4.0 og andre former for digitalisering har jeg stor tro på digitaliseringens potensiale. Men jeg vet som (innflyttet) trønder at det er «ittno som kjem tå seg sjøl», og jeg vet at teknologi i seg selv ikke er nok. SINTEFs visjon er «Teknologi for et bedre samfunn», ikke teknologi for teknologiens skyld. Samtidig som teknologi, ikke minst digital teknologi, vil forandre arbeidsliv og samfunnsliv er teknologi i seg selv er ikke nok, og ikke alltid riktig.

Digitalisering er selvsagt ikke noe nytt i norsk arbeidsliv. Det har vi faktisk gjort en stund. Dersom vi tar med tekstbehandling som IKT, begynte jo innføringen på åttitallet. Og allerede i 2001 brukte mer enn 70 prosent av oss PC daglig. Ved tusenårsskiftet hadde vi internett også, om enn ikke trådløst i særlig grad. Digititalisering er med andre ord noe vi har vært, er og vil være utsatt for i fremtiden.

Derfor er det viktig å sette fokus ikke så m
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra LO-Aktuelt

Slik får du mest mulig ut av lokale lønnsforhandlinger.
LO-Aktuelt 15.06.2024
«Her er vi nødt til å gjøre noe».
LO-Aktuelt 15.06.2024
Både ledere og tillitsvalgte ved Aker Verdal har lært seg når det er riktig å spørre: Har en ansatt tenkt på å ta livet sitt?
LO-Aktuelt 15.06.2024
Selv har hun knapt hatt en sykedag. Nå leder Nina Tangnæs Grønvold utvalget som skal finne ut hvordan vi kan ta vare på kvinner i jobb.
LO-Aktuelt 15.06.2024
For en del år siden var det min tur til å ta en tørn som klubbleder på min tidligere arbeidsplass. Vervet gikk litt på rundgang alt ettersom hvem som var i barselpermisjon.
LO-Aktuelt 15.06.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt