AddToAny

Endelig utforskes Edvard Munchs liv i en helstøpt dramatisering

Filmen Munch forteller om mange sider av den store kunstnerens liv, og den gjør det på en inntagende og troverdig måte.
R egissør Henrik Martin Dahlsbakken er blant våre mest produktive. Munch er hans tredje spillefilm siden sommeren 2022. Noen ganger kan man se at hans høye produksjonstakt etterlater oss med et inntrykk av at filmen ikke er ferdig. Derfor var det med en viss skrekkblandet fryd mange av oss ventet på filmen om Edvard Munch (1863-1944), en kunstner man helst ikke skal lage lettvintheter om.

Denne gangen kommer Dahlsbakken med et gjennomarbeidet prosjekt. Og resultatet er vel verdt å se.

Det er mange år siden Peter Watkins Edvard Munch (1974), som dessuten egentlig var en TV-serie. Det er bare én av grunnene til at det nå var på tide å se en ny og nyere dramatisering av den store kunstnerens liv. Vi har fått et nytt museum. Nå trengte vi en ny film.

Det er nemlig ganske så bemerkelsesverdig hvor lite vi har sett av bearbeidelser av Munchs liv, et liv som inneholder mengder av dramatikk. Det skal bli interessant å lese og lytte til kunsthistorikernes dom, og tilsvarende vurderinger fra andre med historiefaget som sin optikk. Jeg tar for gitt at det meste av det vi ser kan forsvares historisk, ikke minst fordi Dahlsbakken har samarbeidet med staben ved Munchmuseet. En del av grunnlagsmaterialet er Munchs brever.

Her skal filmen vurderes som film, s

Les mer

Flere saker fra Khrono

Universitetet i Oslo og Norsk Regnesentral satser på samarbeid i kampen om forskningsmidler. En ny avtale gjelder også bidrag i undervisning.
Khrono 28.03.2023
EU definerer fattigdomsgrensen for enslige til 251.600 kroner. Det er over 120.000 kroner mer enn det studentene har å rutte med i dag.
Khrono 28.03.2023
Norske lærerutdanninger opplever svikt i rekrutteringen. Hvordan kan vi rekruttere og utdanne de gode lærerne som morgendagens barnekull trenger?
Khrono 28.03.2023
Universitetene må jobbe forskningsbasert også når det gjelder hvordan de skal bidra til innovasjon, skriver prorektor ved Universitetet i Stavanger Rune Dahl Fitjar.
Khrono 28.03.2023
Universitetet i Oslo (UiO) ønsker å arrangere flere skoleeksamener som følge av samtaleroboten ChatGPT. Utfordringen er å finne nok kapasitet.
Khrono 28.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt