AddToAny

1 av 3 har ikke kontakt med arbeidslivet underveis i utdanninga

Over en tredel av studentene ved fagskolene har ikke opplevd at representanter fra arbeidslivet har bidratt i utdanninga hittil i studiet, viser Studiebarometeret for fagskolestudenter.
Nokut legger fram Studiebarometeret for fagskolestudenter 2023 torsdag. I undersøkelsen kommer det fram at 7 av 10 studenter er fornøyde med utdanningstilbudet. Bare 1 av 10 oppgir at de ikke er fornøyde.

Samtidig er det mange som oppgir at de ikke har noen kontakt med arbeidslivet så langt i studiet.

På bedriftsbesøk snart

Fagskolestudent Helge Støtvig er en av dem som har svart på årets studiebarometer. Han er 26 år og jobbet seks år som rørlegger før han begynte på klima, energi og miljø på Fagskolen Innlandet i Gjøvik. Nå går han andreåret og er ferdigutdannet til våren.

- Jeg trives veldig godt på studiet. Det er faglig interessant og bygger videre på det jeg kunne fra før. Det er veldig nyttig, lærerikt og framtidsrettet. Vi lærer om der vi kommer til å være om litt, sier han til Khrono.

I fjor var det ikke så mye kontakt med arbeidslivet, forteller Støtvig. De hadde karrieredager. I år skal de på flere bedriftsbesøk, og de har også hatt besøk av et par firmaer.

- På mitt studium er mye rettet inn mot næringslivet, og før vinterferien skal vi ha utplassering i en bedrift i ei uke. Det er spennende med bedriftsbesøk. Da ser vi hvordan det foregår i praksis og kan knytte dette til det vi lærer på studiet. Det er veldig motiverende.

- Forbedringspotensial

I studiebasrometeret krysser hele 35 prosent av for at de ikke har opplevd at arbeidslivsrepresentanter bidrar på utdanningstilbudet. Samtidig oppgir 34 prosent at de har opplevd besøk, omvisning og/eller presentasjon hos bed

Les mer

Flere saker fra Khrono

Hvor lett skal vi gjøre det for KI-generasjonen, spør student. Har vi ikke universiteter for å oppdra individer som kan undersøke, skrive og tenke selv, istedenfor å leke gjetteleken med informasjon fra ChatGPT?
Khrono 28.09.2023
Regjeringen vil ha mindre detaljstyring. Prosessen startet i sommer, og fortsetter nå.
Khrono 28.09.2023
Han framsto som en usedvanlig dyktig søker da han søkte jobb hos Universitet i Bergen. Nå vil universitetet be redelighetsutvalget se på covid-19-artiklene han publiserte mens han var ansatt.
Khrono 28.09.2023
Leder av sykepleieforbundets studentorganisasjon mener universitets- og høgskoleloven i for liten grad ivaretar studenter og deres rettigheter.
Khrono 27.09.2023
Kompetanseutfordringene i arbeidslivet må løses i et samarbeid mellom partene i arbeidslivet og utdanningsinstitusjonene, skrev departementet i en pressemelding og presenterte et utvalg uten representater for utdanningsinstitusjonene.
Khrono 27.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt