AddToAny

Den elektriske framtida

Den elektriske framtida
«Da sa Gud: Bli lys! Og det ble lys». Sånn er historien ifølge Bibelens første Mosebok. Sannheten er nok heller at når vi skrur på lys-bryteren, er det hardtarbeidende anleggsfolk vi kan takke for at pæra i heimen vår lyser.
- Kommer ikke helikopteret snart? sier Tor Erik Granum og ser ut i lufta som om han snakker med piloten sjøl. Sammen med forbundssekretæren i NTL er også Thor Johansen, HR-direktør hos Statnett. Og NTL-magasinet. Vi er nede ved Esefjorden, en fjordtarm av Sognefjorden som flyter forbi Balestrand. Så hører vi en kraftig dur, og ut av det truende skylaget kommer pilot Ola Rugland og hjelpemann Nils Martin Holden fra Airlift.

- Endelig, mumler Granum. Han har gledet seg som en unge til dette siden han forlot Kirkeveien på Nesodden grytidlig samme dag.UTEN STRØM, STOPPER LANDET. I Sogn og Fjordane og på Sunnmøre har ikke strømnettet lenger kapasitet til å ta inn ny kraftproduksjon. Småkraftverk og ny fornybar energiproduksjon kan ikke realiseres før det blir bygget nye overføringslinjer. Statnett melder at i Sogn og Fjordane ligger det nå omlag 100 småkraftprosjekt på vent for behandling hos Norges Vassdragsog Energidirektorat (NVE). Derfor var en ny ledning mellom Ørskog i Møre og Romsdal og Fardal i Sogn og Fjordane etter Statnetts mening det tiltaket som var mest egnet til å møte framtidige endringer av produksjon og forbruk i regionen. Ja, rett og slett til å sikre Midt-Norge en god strømforsyning og styrke nettet for å realisere ny småkraft og fornybar kraftpr
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra LO Ingeniør

For fagarbeider Solfrid Lerbrekk (SV) er uvær, kjeledress og vernesko en stor del av samtalen om den vanlige arbeidshverdagen. Litt for mange på Stortinget tenker kun tilbake på kontorstolen de satt i da de var yrkesaktive, mener hun.
LO Ingeniør 13.12.2017
Det finnes folk som er allergisk, og der konsekvenser for eksponering kan bli fatale. Noen har nå laget et halskjede, skråstrek nøkkelring-vedheng, som er et portabelt test-sett.
LO Ingeniør 13.12.2017
For noen blir det kanskje litt voldsomt med smarttelefon-laptop, slik som Mirabook.
LO Ingeniør 13.12.2017
Mobiltelefonene er ikke som de en gang var. Ikke bare er de smartere, de har også stadig mer kraft i seg. Kraft nok til at det bortimot er på nivå med bærbare datamaskiner.
LO Ingeniør 13.12.2017
Dyrekamp er ugreit, der kan vi vel være enige. Men robot-kamp, det må vel kanskje være greit? Særlig hvis skaden bare er virtuell...
LO Ingeniør 13.12.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt