AddToAny

DEBATT: Språkkrav forplikter også universitetet

Fakultetet forplikter seg til å dekke kostnader knyttet til organisert språkopplæring. Den ansatte får godskrevet tid brukt på organisert språkopplæring i sitt timeregnskap i inntil tre år etter tiltredelse.
I desember vedtok Det samfunnsvitenskapelige fakultets styre en presisering og operasjonalisering av norskkravet til faste vitenskapelig ansatte som ikke fra før snakker et skandinavisk språk. Hensikten er å sikre god integrasjon av våre internasjonalt ansatte og å legge til rette for at også denne gruppen på sikt skal kunne ta del i alle de oppgavene som ligger til slike stillinger.

Fakultetet annonserer nesten uten unntak ledige stillinger internasjonalt, og de senere årene har fakultetet fått mange ansatte med bakgrunn fra land utenfor Skandinavia. Dette er et resultat av en ønsket og villet utvikling.

Norsk er UiOs primære undervisnings- og administrasjonsspråk

Våre internasjonalt ansatte er en stor ressurs for oss. De tar med seg nye problemstillinger, perspektiver, faglige nettverk og nye undervisnings- og evalueringsformer. Internasjonalt ansatte har styrket virksomheten vår på mange områder, og vi er glade for at vi har mange internasjonalt ansatte.

Samtidig er regjeringen og UiO tydelige: Norsk er UiOs primære undervisnings- og administrasjonsspråk. Det er viktig for fakultetet å bidra til at alle ansatte skal kunne delta fullt innlemmet i arbeidsplassen sin, være en integrert del av virksomheten og ta del i alle de oppgavene som ligger til ordinære førsteamanuensisstillinger og professorater.

Les mer

Flere saker fra Uniforum

ChatGPT tror han er leder for det hele. Det er han ikke. Men tidligere eksternt UiO-styremedlem og nå NHO-topp Idar Kreutzer er tett involvert i Oslo Science City.
Uniforum 31.03.2023
Statsbygg har flere ganger vurdert å stanse arbeidene på byggeplassen til Livsvitenskapsbygget, skriver de i et brev til entreprenørfirmaet HENT. Nå mener de imidlertid at selskapet har gjort tilstrekkelige tiltak for å bedre sikkerheten.
Uniforum 30.03.2023
Isbreforskeren Regine Hock fra Institutt for geofag på UiO er tildelt ERCs prestisjestipend på 28 millioner kroner, melder både Khrono og Titan.uio.no.
Uniforum 30.03.2023
Naturhistorisk museum på Tøyen er "Årets museum 2023." Det kunngjorde Norges museumsforbund på Det nasjonale museumsmøtet i Stavanger onsdag kveld.
Uniforum 30.03.2023
Både UiO og resten av staten har bedt alle sine ansatte om å fjerne TikTok-appen fra tjenestetelefonene sine.
Uniforum 30.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt