AddToAny

De yngste barna mister konserttilbud

De yngste barna mister konserttilbud
For de yngste: Ellinor Grønset (t.v.) og Einy Langmoen har turnert barnehagene med forestillinga Årstidsfarger, som tar utgangspunkt i Vivaldis De fire årstidene.
Grønset beskriver store konsertopplevelser med små publikummere, som omfavner musikken uten filter.

Ola Sandström

Barnehagekonsertene ble aldri tatt inn i Kulturtankens mandat. Nå står ordninga i fare for å forsvinne. Den største produsenten av slike konserter legger ned tilbudet i 2018.

Det er trist at de som skrev mandatet til Kulturtanken var så sneversynte at de bare tenkte skole, sier fiolinist og pedagog Ellinor Grønset, som har turnert med barnehagekonserter siden 2000. - Det har vært så mange flotte opplevelser, legger hun til.

Den litt mer anonyme lillebroren til Rikskonsertenes skolekonsertordning har eksistert siden starten av 90-tallet. I dag er det 12 fylker som produserer og sender musikk på turné til barnehagene. Bevilgningene fra statlig hold opphører i 2018. Nå er det opp til fylkene om de vil fortsette å gi et tilbud til barnehagebarna. Grønset frykter at konsertene blir en salderingspost.

- Det vil i så fall være et stort tap. Dette er møysommelig bygd opp av entusiaster som så viktigheten av at også denne aldersgruppa fikk oppleve kultur av høy kvalitet. Konsertene har ikke vært et satsingsområde, men man har likevel greid å utvikle noe gjennom Rikskonsertene. En ordning som var i ferd med å bli løfta opp fra startgropa, står nå i fare for å bli rasert, sier Grønset.

Ingen fler

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

Hjernen bruker kun 100-300 millisekunder på å gjenkjenne en kjent melodi.
Musikkultur 03.07.2020
Musikk betyr mye for mange, men tre til fem prosent av befolkningen mangler en kobling i hjernen som lar dem nyte musikk, viser forskning.
Musikkultur 03.07.2020
Moldejazz er en av få festivaler som gjennomføres i sommer. - Det virker som folk er festivalklare. Jeg tror de ser at om dette skal fungere, så må alle gjøre sitt, sier festivalsjef Hans-Olav Solli.
Musikkultur 03.07.2020
TONO kunngjør vinnerne én og én spredt utover høsten.
Musikkultur 02.07.2020
- Å, herregud, så mye skole jeg gjør! Jeg er mer effektiv enn jeg noen gang har vært, sier fløytestudent Johanna Scheie Orellana, etter at soverommet er blitt det nye studiestedet.
Musikkultur 30.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt