AddToAny

Danmarks omstridte plan om asylmottak i Rwanda legges på is

Den danske regjeringen bekrefter nå at landets kontroversielle plan om å tvangssende tusener av asylsøkere til Rwanda er satt på pause.
Det er utlendings- og integrasjonsminister Kaare Dybvad Bek fra partiet Socialdemokratiet som opplyser dette til nettstedet Altinget.

- Vi innleder ikke forhandlinger akkurat nå om å lage et dansk mottakssenter i Rwanda, sier den sosialdemokratiske statsråden.

Den forrige sosialdemokratiske regjeringen var en pådriver for planen om å kaste ut spontane asylsøkere og overlate søknadsbehandlingen til det lille sentralafrikanske landet Rwanda.

Men i desember overtok en ny regjering bestående av Socialdemokratiet, Venstre og Moderatene, noe som skapte tvil om Socialdemokratiets radikale løsning på landets utfordringer med tilstrømning av såkalt spontane asylsøkere.

Et viktig hensikt med planen har vært å avskrekke asylsøkere fra innreise til Danmark.

Dropper planen, beholder ambisjonen

Leder av det nye partiet Moderaterne, dagens utenriksminister, Lars Løkke Rasmussen er likevel blant dem som har uttrykt skepsis til Rwanda-planen og har ment den ville skade landets omdømme dersom den ble realisert.

I regjeringsgrunnlaget som de tre partiene i koalisjonen er blitt enige om, er asylbehandling og asylmottak i Rwanda ikke nevnt. I stedet nevnes en ambisjon om å etablere et mottakssenter for asylsøkere utenfor Eu

Les mer

Flere saker fra Panorama Nyheter

Sør-Afrikas miljøverndepartement ga nylig grønt lys til bygging av vindparken i nærheten av Addo Elephant National Park sør i landet.
Panorama Nyheter 31.03.2023
Over 55 000 mennesker omkom i jordskjelvene som rammet grenseområdet mellom Tyrkia og Syria 6. februar, og de materielle ødeleggelsene er store.
Panorama Nyheter 31.03.2023
Lukasjenko talte til nasjonen fredag. Presidenten sa at det ikke bør være noen forhåndsbetingelser for en våpenhvile.
Panorama Nyheter 31.03.2023
- Det vil bli en neste pandemi, sier Seth Berkley, som er øverste sjef for vaksinealliansen Gavi, som har bidratt til å vaksinere nesten halvparten av verdens barn.
Panorama Nyheter 31.03.2023
Esler står i fokus når kristne over hele verden denne helgen feirer Jesu inntog i Jerusalem, ridende på et esel.
Panorama Nyheter 31.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt