AddToAny

Blindern rundt på halvannen time

Et 50-talls forventningsfulle mennesker står klare på Frederikkeplassen. De er kommet for å være med på omvisning på Blindern.
- Hvor mange av dere forstår norsk? spør Philip Havig, som i tillegg til å være studentambassadør for UiO, har påtatt seg jobben som omviser på Blindern. En kjapp håndsopprekning viser at halvparten av de frammøtte er utenlandske. Havig bestemmer seg derfor for å gjennomføre omvisningen på engelsk.

Blant utlendingene er nederlandske Bente Knops, som er kommet til Oslo for å ta en bachelor i britisk litteratur.

- Dette er mitt første besøk på campus, røper hun.

INTERNASJONALE STUDENTER: Erasmus-studentene Simon Cavallo og Carmen Long og er masterstudenter i henholdsvis internasjonal helse og psykologi, mens Bente Knop (til høyre) er kommet til Oslo for å ta en bachelor i engelsk litteratur.

Norges eldste universitet

Omvisningen starter med litt historie. Universitetet i Oslo er Norges eldste og ble grunnlagt i 1811. Det har i dag nesten 30 000 studenter og ca. 7000 ansatte, men har ikke lenger statusen som Norges største universitet. NTNU har etter de siste sammenslåingene i universitetssektoren gått forbi UiO i antall studenter og ansatte.

GEORG SVERDRUPS HUS: UiOs største bibliotek stod ferdig i 1999. Bygningens fasade er dekket med Norges nasjonalstein larvikitt.

Fra Frederikkeplassen er veien kort til UiOs største bibliotek, oppkalt etter eidsvollsmannen og universitetsbibliotekaren Georg Sverdrup, med over to millioner trykte bøker. Her finner du også lesesalsplasser, café, grupperom og Blinderns største auditorium.

På veien videre mot nedre Blindern stanser vi opp for å ta en titt gjennom vinduet til studenthybelen som Studentsamskipnaden SIO har stilt ut foran biblioteket.

- Sjekk hvordan en typisk norsk student bor, oppfordrer Havik.

Les mer

Flere saker fra Uniforum

Nå kan hun stryke «konstituert» fra jobbtittelen sin: Anne Borg blir NTNUs rektor for de kommende 5,5 årene.
Uniforum 14.12.2019
Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) får tildelt 6,3 millioner kroner til arbeidet med å bedre studentenes psykiske helse og forebygge rusproblemer. 1,1 millioner av pengene går til Studentenes helse- og trivselsundersøkelse 2019-2022.
Uniforum 13.12.2019
Forskningsrådet stiller ikke krav om at infrastrukturprosjektene må være næringsmessig- og samfunnsmessig relevante, skriver administrerende direktør John-Arne Røttingen i et svar til lingvistikkprofessor Janne Bondi Johannessen.
Uniforum 13.12.2019
Det er ikke slik at de fleste vi slipper inn er for dårlige i engelsk. Det er nærmere slik at de er mye flinkere enn de fleste middelmådige norske byråkrater.
Uniforum 13.12.2019
- Det er fantastisk! Det seier jussprofessor Malcolm Langford etter at undervisningsmiljøet han leier har fått statusen Senter for framifrå utdanning.
Uniforum 12.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt