AddToAny

Blant pirater, studenter og faddervakter i parken

Blant pirater, studenter og faddervakter i parken
Onsdag ble mange av fadderarrangementene på kveldstid avlyst i Bergen. Mange samles likevel i parkene. De fleste i ordnede former.
Den eneste gode nyheten studentene i Bergen har fått denne uken er værmeldingen.

- Heldigvis har vi hatt fint vær som holder alle ute. En av forskjellen fra fadderuken i fjor er at vi i år er ute i parken hele tiden. Under normale omstendigheter ville vi nok møtt opp hjemme hos noen i en trang hybel, eller trukket ut på byen, sier Peter Stene Rolland, fadder ved HVL.

- Studenter har som regel ikke den største plassen hjemme så vi er glade for at vi har en park vi kan møtes i. Det er lettere å følge smittevernsregler her samtidig som vi blir kjent med hverandre, fortsetter Martyna Poths.

For fadderuke under koronapandemien er ikke enkelt, og studentene får mye tyn og pes i medier og nabolag for tiden.

Piratfest ble til grilling i parken

Onsdag kveld skulle egentlig bybilde i Bergen blitt preget av HVL-studenter utkledd som pirater. I stedet ble det engangsgrill i Nygårdsparken med piratkostyme på.

- Dersom man tar seg en tur i parken og faktisk følger med så ser man at det ikke bare er alkohol og fyll. Her har vi noen som spiller kubb, og vi har spilt flasketuten peker på, uten flaske, for å slippe at at alle tar på samme gjenstand, poengterer Stene Rolland med et smil.

Med jevne mellomrom kjører politiet forbi og sjekke

Les mer

Flere saker fra Khrono

Serie. Den nye NRK-serien «Norsk-ish» leker med levemåter og begreper om hva som er norsk, hva som er utenlandsk og hva som er gode blandinger.
Khrono 21.09.2020
Universitetet i Stavanger vil ha på plass medisinstudenter allerede fra neste høst. Det er for tidlig, mener ledelsen ved Universitetssykehuset.
Khrono 20.09.2020
SVs fylkesparti i Viken har bedt lokallagsleder, Aihan Jaf, som står bak et av de falske universitetene Khrono har avslørt, om å ikke ta på seg verv i partiet.
Khrono 20.09.2020
Uvanlige tider krever uvanlige løsninger. Landets universiteter og høgskoler bør tenke radikalt nytt. Jo før, jo heller, skriver Tove Lie.
Khrono 20.09.2020
Førsteårsstudentene er «de priviligerte» i år og får 1 time og 45 minutters forelesning på campus i uka. Mange andre møtes ikke fysisk i det hele tatt. - Det er helt jævlig, mener flere.
Khrono 20.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt