AddToAny

- BIM-studentene våre blir attraktive

- BIM-studentene våre blir attraktive
To klasser med studenter er i gang med BIM-studier ved Fagskolen Oslo Akershus. Et ti måneders studie som har ord på seg for å være svært bra og som gir de aller fleste studentene jobber, som man i flere tilfeller må ha mange år på høyskoler for å oppnå. Så populært er kurset at det fra høsten 2017 også blir en klasse på Vestby videregående skole.
To av de som satte seg på skolebenken 22. august var elektriker Sindre Roaldsøy fra Stavanger og tømrer Roger Skogberget fra Oslo. To topp motiverte håndverkere som nå vil ta et skritt eller tre videre i arbeidslivet.

- Dette blir ti tøffe måneder med studier både seint og tidlig, men jeg er innstilt på å gi alt for dette. BIM er noe som har interessert meg lenge, og dersom jeg gjør dette bra så er jobbmulighetene i etterkant svært spennende, sier Sindre Roaldsøy til Byggfakta.

Han var ferdig utdannet elektriker i 2008. Siden har han jobbet fem år med faget, men de siste to årene har han sittet på skolebenken. Stavangermannen har gjennomført teknisk fagskole. Nå vil han bygge på med BIM-studiet på Fagskolen før han igjen er klar for arbeidslivet.KONKURRERER MED INGENIØRER

Og på første skoledag fikk studentene høre litt om hvilke muligheter som ligger der dersom de gjennomfører studiet på en god måte, og at de bruker ferier og praksisperioder på å skaffe seg gode kontakter i arbeidslivet. Mange av studentene får seg faktisk jobb før de er ferdige på fagskolen.

- Kompetansen dere sitter med etter disse ti månedene er svært ettertraktet. Mange av dere vil få jobb som BIM-koordinatorer, prosjektlederassistenter og til og med prosjektledere og rådgivere. Arkitektkontorer har også begynt å se verdien av BIM-utdannede, og en del av dere vil kanskje også star
Gå til mediet

Flere saker fra Byggfakta

En intuitiv, presis og brukervennlig avstandsmåler. Utmerket til å måle over lengre avstander, for eksempel kabler og rør eller på steder hvor det er vanskelig å komme til.
Byggfakta 24.05.2022
NORDBYGG 2022: Nordbygg hentet inn en av de fremste ekspertene innen varmepumpeteknologi for å komme med sine personlige tanker om framtidens varmepumper.
Byggfakta 24.05.2022
Byggfakta 24.05.2022
Byggfakta 24.05.2022
Byggfakta 24.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt