AddToAny

Besøksrekord i nye Longyearbyen folkebibliotek

Besøksrekord i nye Longyearbyen folkebibliotek
I fjor flyttet Longyearbyen folkebibliotek inn i nye, flotte lokaler - og doblet besøkstallene fra 2016. - Jeg er skikkelig stolt. Vi har fått det så utrolig fint her. Romslig, lyst og stilrent.
Biblioteksjef Elin A. Olsrud viser rundt på de 500 nye kvadratmeterne som til sammen utgjør verdens nordligste folkebibliotek. - Vi har brukt lang tid og mye ressurser, men når resultatet ble så bra som dette så føler jeg virkelig at det har vært verd det.

Nyåpning i fjor

6. juni i 2017 åpnet Longyearbyen folkebibliotek dørene til sine nyoppussede lokaler i Næringsbygget for første gang. Før den tid hadde biblioteket adresse i 2. etasje i Lompensenteret - et par snøballkast lenger opp i gågata. Det nye biblioteket har allerede evnet å lokke rekordmange svalbardianere til seg. Fra 2016 til 2017 økte antall besøk med nesten 100 prosent. Fra 19.097 i 2016 til 37.187 i fjor. - Men siden vi åpnet først i juni i 2017, så speiler tallene bare et halvår i nye lokaler. Det er først når 2018-tallene er klare at vi ser effektene i løpet av et helt driftsår, sier Olsrud. Hun forteller at de også startet med meråpent bibliotek (tilgang til bibliotekets lokaler og mediesamlinger etter ordinær lukketid) 1. september 2017, og at besøkstallene inkluderer 1.036 besøk i meråpen tid. - Vi hadde selvsagt forventet en økning, men at den skulle bli så formidabel hadde jeg ikke våget å tro.

Flere grunner til rekord

Olsrud mener at de store, flotte lokalene i seg selv er en åpenbar grunn til at flere besøker biblioteket. - Vi har gått fra 350 til 500 kvadratmeter. Men selv om det er «bare» 150 kvadratmeter mer her, er det himmelvid forskjell. De forrige lokalene hadde mye skråtak og vanskelig tilgjengelige arealer. Møblene i gammelbiblioteket var fra åttitallet, og det var i det hele tatt veldig slitent. Nå synes folk derimot at det er tiltalende å komme til biblioteket, og vi får stadig tilbakemelding om at

Les mer

Flere saker fra Bok og bibliotek

Stavanger 14. juni). Mange konferansedeltakere skvatt i stolene når Jeffrey Beall proklamerte på VIRAK-konferansens andre dag at «open access har gjort mer ugagn enn nytte».
Bok og bibliotek 15.06.2019
Med slagordet «åpen framtid - muligheter for bibliotekene» slår årets VIRAK-konferanse an en optimistisk tone. VIRAK er den store konferansen for universitets- og høgskolebibliotek som arrangeres hvert 2. år.
Bok og bibliotek 14.06.2019
Ingvild Lothe ligner en sval havfrue for øyeblikket strandet på Tøyen. Hun liker diktere som er fryktløse og «litt gale». Gjerne sinte og provoserende også. Slik beskriver hun også seg selv.
Bok og bibliotek 12.06.2019
Overskriften på denne artikkelen er stjålet fra Ragnar Audunsons spalte «Proffessor'n» i Bok og bibliotek nr. 3 2016.
Bok og bibliotek 11.06.2019
Forskingsbiblioteka bør samarbeide om å skape ein open kunnskapsallmenning for den digitale tidsalderen, meiner tidlegare bibliotekdirektør David W. Lewis.
Bok og bibliotek 11.06.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt