AddToAny

Besøksrekord i nye Longyearbyen folkebibliotek

Besøksrekord i nye Longyearbyen folkebibliotek
I fjor flyttet Longyearbyen folkebibliotek inn i nye, flotte lokaler - og doblet besøkstallene fra 2016. - Jeg er skikkelig stolt. Vi har fått det så utrolig fint her. Romslig, lyst og stilrent.
Biblioteksjef Elin A. Olsrud viser rundt på de 500 nye kvadratmeterne som til sammen utgjør verdens nordligste folkebibliotek. - Vi har brukt lang tid og mye ressurser, men når resultatet ble så bra som dette så føler jeg virkelig at det har vært verd det.

Nyåpning i fjor

6. juni i 2017 åpnet Longyearbyen folkebibliotek dørene til sine nyoppussede lokaler i Næringsbygget for første gang. Før den tid hadde biblioteket adresse i 2. etasje i Lompensenteret - et par snøballkast lenger opp i gågata. Det nye biblioteket har allerede evnet å lokke rekordmange svalbardianere til seg. Fra 2016 til 2017 økte antall besøk med nesten 100 prosent. Fra 19.097 i 2016 til 37.187 i fjor. - Men siden vi åpnet først i juni i 2017, så speiler tallene bare et halvår i nye lokaler. Det er først når 2018-tallene er klare at vi ser effektene i løpet av et helt driftsår, sier Olsrud. Hun forteller at de også startet med meråpent bibliotek (tilgang til bibliotekets lokaler og mediesamlinger etter ordinær lukketid) 1. september 2017, og at besøkstallene inkluderer 1.036 besøk i meråpen tid. - Vi hadde selvsagt forventet en økning, men at den skulle bli så formidabel hadde jeg ikke våget å tro.

Flere grunner til rekord

Olsrud mener at de store, flotte lokalene i seg selv er en åpenbar grunn til at flere besøker biblioteket. - Vi har gått fra 350 til 500 kvadratmeter. Men selv om det er «bare» 150 kvadratmeter mer her, er det himmelvid forskjell. De forrige lokalene hadde mye skråtak og vanskelig tilgjengelige arealer. Møblene i gammelbiblioteket var fra åttitallet, og det var i det hele tatt veldig slitent. Nå synes folk derimot at det er tiltalende å komme til biblioteket, og vi får stadig tilbakemelding om at

Les mer

Flere saker fra Bok og bibliotek

Stormen bibliotek er et fyrtårn som ikke bare lyser opp Bodø, men regionen rundt. (Bildet (f.v.) Produsent Marie Sivertsen, bibliotekleder Trud Berg, fagleder Sissel Hughes)
article_web Bok og bibliotek 11.01.2019
Moholt bibliotek satser på utlån av verktøy, alt fra fastnøkler til vinkelsliper. - Gjenbruk gir mindre forbruk og bedre miljø, sier avdelingsleder Lars Danielsen.
article_web Bok og bibliotek 20.12.2018
En tidlig morgen på nyåret i 2015 strømmer det på med henvendelser i skranken: «Vi kommer ikke inn i Atekst». Atekst har stengt BIs tilgang og studentene fortviler fordi de trenger Atekst til oppgaven de jobber med.
article_web Bok og bibliotek 11.12.2018
Endelig kunne nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre vise betaversjonen av søk med tilgang til alt pliktavlevert materiale i Nasjonalbiblioteket.
article_web Bok og bibliotek 25.10.2018
Jeg vil mene at en sykepleierstudent ved OsloMet ville strøket hvis hun i en oppgave ikke redegjorde bedre for sin søkestrategi, hvor hun har søkt og hva hun har funnet, enn det InFuture gjør i sin rapport.
article_web Bok og bibliotek 25.10.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt