AddToAny

Bakholdsangrep på politiet

Den norske politiutdanningen står i en særstilling, den høster internasjonal oppmerksomhet og anerkjennelse. Nå trues denne utdanningen av ubotelig skade.
Fullstendig uforberedte og uvitende fikk vi, ansatte ved Politihøgskolen (PHS), den 8. oktober vite at Politihøgskolens hovedavdeling i Oslo skulle kuttes ned til et minimum. Det var et sjokk - det kom ut av det blå.

På grunn av effektivt hemmelighold ante vi ingenting om at dette var planlagt. Det vi derimot visste, var at regjeringen for ett år siden hadde satt en stopper for en ventet offentlig utredning om flytting av Politihøgskolen.

Jeg som skriver dette har arbeidet ved PHS i Oslo siden 2004, er høyskolelektor og underviser i flere emner. Jeg er også tillitsvalgt i NTL. 18. oktober deltok jeg i debatt i NRKs Politisk kvarter med Senterpartiets Marit Arnstad og statssekretær for justisministeren, Høyres Tor Kleppen Sættem. Jeg ble ikke klokere av hva regjeringens representant hadde å si da, og er dessverre ikke blitt det i ukene som er gått siden. Tvert imot. Regjeringens handlemåte i ettertid bare styrker den vantro som bredte seg hos oss 8. oktober 2019.

Sentrale prinsipper overkjøres

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet kutt av 150 studieplasser ved Politihøgskolen, der alle skal tas i Oslo. Vedtas dette, betyr det den uten sammenligning største endringen i den norske politiutdanningen siden Politihøgskolen ble utviklet tidlig på 1990-tallet og fullverdig godkjent som høyskole i februar 2006.

Endringen som annonseres i en bisetning i forslaget til statsbudsjett, er helt ubegrunnet og kom altså

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Kjernen i disse sakene er vel først og fremst at det er de ansatte «som har hoppet bukk over retningslinjene», ikke arbeidsgiver, skriver Mari Hersoug Nedberg, seksjonsleder ved Kripos.
Politiforum 12.12.2019
- Påstandene om at det har vært skjulte forhandlinger med Justisministeren stemmer ikke, skriver Jørgen Johansen, næringsrådgiver i Larvik kommune.
Politiforum 11.12.2019
Tone Vangen, politimester i Nordland politidistrikt, blir avdelingsdirektør for beredskapsavdelingen i Politidirektoratet.
Politiforum 11.12.2019
Dersom denne nedbemanningen fortsetter, vil vi snart befinne oss i en lignende posisjon som Sverige, med et desperat behov for flere politifolk uten nok studenter til å fylle tomrommet.
Politiforum 10.12.2019
Det er bare en ting å spare på i det norske politibudsjettet. Det er på mennesker. Både via å ha færre enn vi trenger, og å utnytte de vi har enda litt mer.
Politiforum 09.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt