AddToAny

Avblåst streik i kirken: - Viktig med lønn som samsvarer med utdannelsen, sier organist Yngvild Wattum Stuksrud

Avblåst streik i kirken: - Viktig med lønn som samsvarer med utdannelsen, sier organist Yngvild Wattum Stuksrud
Oppgjøret for kirkelig ansatte kom i land natt til mandag etter en månedslang streik. - En historisk seier i en historisk konflikt, sier arbeidstakerorganisasjonene.
- Dette var først og fremst en streik for kirkens framtid, mener Yngvild Wattum Stuksrud.

Hun er organist i Vardåsen menighet, og er en av dem som har vært i streik.

- Det var mye oppmerksomhet om prestenes lønn, men viktigst var det at dette var en streik for alle de langtidsutdannede i kirken.

Partene er blitt enige om et partssammensatt arbeid som skal se nærmere på en ny, felles innretning for tilleggslønnssatser for alle ansatte i Den norske kirke. Arbeidstakerne har også krevd et lønnsløft for ansatte med fire års høyere utdanning og ett års nødvendig tilleggsutdanning. Dette har vært Creos viktigste krav.

Lavt lønnsnivå i kirken

Lønnsnivået i kirken er generelt lavt i forhold til utdanningsnivå. Organist Yngvild Wattum Stuksrud er svært fornøyd med utfallet av streiken.

- Men det er nå arbeidet begynner med å forhandle om et felles lønnssystem i kirken som er rettferdig og bra for alle. Mange kirkemusikere har lang utdannelse, og det er viktig at de får lønn som samsvarer

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

TONO og Den kulturelle skolesekken er enige: Fjorårets avtale for musikk i DKS-produksjoner forlenges ut første halvår 2021.
Musikkultur 25.01.2021
Musiker og produsent Knut Bjørnar Asphol har tatt initiativ til en minnekonsert for skredofrene i Gjerdrum.
Musikkultur 21.01.2021
Flertallet i Stortinget ønsker å forlenge frilansstøtten helt fram til 1. oktober etter først å ha forlenget den til 1. juli.
Musikkultur 19.01.2021
Norsk Sangbok skal komme i ny, revidert utgave. Bokredaksjonen etterlyser noter på en rekke sanger. Nå ber de publikum om hjelp.
Musikkultur 14.01.2021
Creo har kommet til enighet med arbeidsgiverne i hovedoppgjøret for teatrene og Operaen. - Vi er alt i alt fornøyde med resultatet, sier avdelingsleder i Creo, Tore Walmsnæss.
Musikkultur 13.01.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt