AddToAny

Arrangørspirene som vil forandre verden

Den neste generasjonen konsertarrangører er under opplæring. De vil gjøre musikkverden til et litt bedre sted i samme slengen.
Øynene til Kawsica Rashasingham (16) er vidåpne, munnen et stort, hvitt glis.

- Jeg har mye å si!

Det er det ingen tvil om. Hun er én av 13 unge arrangørspirer fra alle landets kanter, som er samlet i en liten sal på Det akademiske kvarter i Bergen.

Det er siste dag av musikk- og bransjefestivalen Vill vill vest. Septemberhimmelen er klarblå og skyfri og det strider imot alle vestlandsinstinkter å holde seg innendørs. Men denne lørdagen er det Ung delegat, Vill vill vests egen ungdomskonferanse - tiltenkt og tilpasset den neste generasjonen konsert- og festivalarrangører. De som så vidt er begynt å snuse på bransjen.

Produsent, bygg og anlegg

- Jeg vil at de med minoritetsbakgrunn skal bli mer sett og anerkjent, sier Kawsica.

- Det er mange av oss nå.

16-åringen fra Groruddalen i Oslo har allerede rukket å ha produsentrolle i årets Young Life (Oslo Afro Arts' ungdomsfestival), vært med i Grorudsprodusentene og Parkteatrets ungdomsråd. Til vanlig går hun på bygg og anlegg på Kuben videregående skole.

- Jeg opplever at de fleste i bransjen har musikkutdanning eller bakgrunn fra skoler som Norges musikkhøgskole. Da kan jeg komme med en litt annen bagasje, med erfaring fra det praktiske, forteller hun.

En likeverdig møteplass

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

Hjernen bruker kun 100-300 millisekunder på å gjenkjenne en kjent melodi.
Musikkultur 03.07.2020
Musikk betyr mye for mange, men tre til fem prosent av befolkningen mangler en kobling i hjernen som lar dem nyte musikk, viser forskning.
Musikkultur 03.07.2020
Moldejazz er en av få festivaler som gjennomføres i sommer. - Det virker som folk er festivalklare. Jeg tror de ser at om dette skal fungere, så må alle gjøre sitt, sier festivalsjef Hans-Olav Solli.
Musikkultur 03.07.2020
TONO kunngjør vinnerne én og én spredt utover høsten.
Musikkultur 02.07.2020
- Å, herregud, så mye skole jeg gjør! Jeg er mer effektiv enn jeg noen gang har vært, sier fløytestudent Johanna Scheie Orellana, etter at soverommet er blitt det nye studiestedet.
Musikkultur 30.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt