AddToAny

Arendalsuka: - Fallitterklæring hvis politiet alltid må ha bistand

PF-leder Unn-Alma Skatvold roper varsku om at politiets grunnbemanning er for lav til å stå i kriser over tid. - Vi bruker mer og mer overtid, men det som er nytt nå er at folk ikke orker å ta mer overtid, sier hun.
Grunnberedskapen i politiet må styrkes for å kunne håndtere utfordringene i samfunnet, mener Politiets Fellesforbund. Under Arendalsuka inviterte de til debatt om nettopp det, med tittelen «Når krise er den nye hverdagen. Har norsk politi grunnberedskap til å stå i den over tid».

- Vi har hatt en flyktningkrise i 2016, som går over i en pandemi, som varer i flere år. Den er ikke engang ferdig før vi får en ny flyktningkrise, i forbindelse med krigen i Ukraina. Hvis du krydrer det med en aldri så liten passkrise før sommeren på toppen, sier det selg selv. Vi er ikke dimensjonert for å stå i det. Det går på bekostning av andre oppgaver. Tilbakemeldingene fra de som representerer de ansatte i alle distriktene, er at det går på bekostning av etterforskning, den ordinære patruljen, forebyggende, trafikk og det som benevnes som den viktigste ressursen for norsk politi, de ansatte, sier Unn Alma Skatvold, leder i Politiets Fellesforbund.

Hun legger til at hverdagen er ganske annerledes enn den var for en stund siden.

- Vi har hatt kriser konstant siden 2016, og vi opplever i større grad at ting som skjer defineres som en ekstraordinær hendelse. For det som skjer når de fineres noe som en ekstraordinær hendelse, er at da kan du omdisponere folk, man kan avslutte ferier, man kan bruke mer overtid. Det sliter på personellet, og det får vi stadig tilbakemeldinger om, sier Skatvold.

Hun forklarer at de får tilbakemeldinger om at ansatte i politiet begynner å bli slitne.

- Man merker at ansatte i politiet begynner å bli slitne. Sykemeldingsstatistikken har aldri vært så høy på 11 år som den er nå. Vi bruker mer og mer overtid, men det som er nytt nå er at folk ikke orker å ta mer overtid, og nå beordres man på overtid. Hva gjør det med motivasjonen når du må beordres på overtid? sier Skatvold.

Samhandling

Politidirektør

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Tre menn og tre kvinner vil bli ny leder for Politiets Sikerhetstjeneste (PST).
Politiforum 03.10.2022
Kun to av 20 svært trente kvinner klarte Beredskapstroppens fysiske krav under en kartlegging i regi av Norges Idrettshøyskole. En av dem er verdens sterkeste brannkvinne.
Politiforum 02.10.2022
I Norge skal ingen gjenger ha mulighet til å gjøre krav på bydeler.
Politiforum 30.09.2022
Regjeringen styrker beredskapen på grenseovergangen på Storskog i Finnmark.
Politiforum 30.09.2022
Politiets Fellesforbund og hovedverneombudet mente det var umulig å få til et uavhengig, habilt varslingsombud ut fra rammene som ble satt. Nå er de glad justisministeren har trukket oppdragsbrevet.
Politiforum 29.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt