AddToAny

Arbeidsmiljøloven fortsatt fredet

Arbeidsmiljøloven fortsatt fredet
Anniken Hauglie mener jobben som statsråd i Arbeids- og sosialdepartementet er en av de mest spennende jobber man kan ha.
Det er åtte måneder si-den arbeidsminis-ter Robert Eriksson (FrP) motvillig ga fra seg sjefsstolen i Arbeids- og sosialdepartementet til Anniken Hauglie (H). Mens stormkastene føyk rundt ørene på Eriksson, har Hauglie seilt i maksvær.

Der Eriksson klarte å mobilisere tusener på gata, bedyrer Hauglie at hun har et godt samarbeid med fagbevegelsen.

- Hva er dine vyer for det norske arbeidslivet?

- Da jeg tiltrådde, sa jeg at det var tre saker som var viktigst for meg.

For det første å få flere i jobb, for det andre å få færre ungdommer til å falle utenfor arbeidslivet og for det tredje å få Nav til å fungere bedre.

Det står seg fortsatt, sier arbeidsministeren.

Nedtur uten sidestykke I januar, rett etter at hun hadde overtatt jobben, var oljeprisen på det laveste med under 30 dollar fatet.

Nå har den karret seg opp mot 50 dollar, men oljeprisen er fortsatt bare halvparten av det den var i 2014.

- Vi har vært gjennom en nedtur uten sidestykke. Og når det er en bransje som vi er så avhengig av som oljebransjen, så får det store konsekvenser.

Men hun gleder seg over at arbeidsledighetstallene har flatet ut, og at det er økt optimisme på kysten fra Kristiansand til Kristiansund.

- Det vi ser
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra LO-Aktuelt

LO-Aktuelt 23.09.2023
LO-Aktuelt 23.09.2023
LO-Aktuelt 23.09.2023
En klok person jeg kjenner, har strevd litt ekstra med indre demoner. Til tross for dette, har hen klart seg bra i en krevende jobb.
LO-Aktuelt 23.09.2023
Hver gang Merete Øiestad Jonas (59) drar opp hummer eller legger børsa klar for å skyte leirduer, føler hun at hun lever det intense, gode liv. Slik kobler den påtroppende lederen i FLT av fra til tider krevende tillitsverv.
LO-Aktuelt 23.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt