AddToAny

- Aldersgrensene bør ha et element av skjønn

Odd R. Tvedt (73) har vært advokat i nærmere femti år. Etter et langt liv i Kluge, meldte han overgang til partnerskapet i Ræder for tre år siden.
- I praksis viser det seg at folk i selvstendige og ledende stillinger ofte ikke har lyst til å slutte å jobbe for tidlig, sier han.

I over førti år har han hatt møterett for Høyesterett. Han har prosedert store og viktige saker innen kontraktsrett, entrepriserett, erstatningsrett og forvaltningsspørsmål, og er en av bransjens mest erfarne tungvektere.

- Det har vært mye arbeid og lange dager, men det har jo gitt en bra inntekt, sier han beskjedent.

Som 73-åring er Odd R. Tvedt fortsatt en av dem som opptrer på Dagens Næringslivs oversikt over advokatene i landet med høyest inntekt. Han har en kone som er pensjonist, to voksne barn og to barnebarn, men liker å være i jobb.

Tvedt falt for eget grep, ifølge ham selv, da han måtte gi seg som partner i CMS Kluge som 67-åring. Han fortsatte da som seniorpartner i to og et halvt år før han begynte i Ræder.

- Som partner i mange år var jeg jo selv med på å bestemme denne regelen. Når man er yngre, innser man gjerne ikke at man vil ha lyst til å jobbe etter fylte 67 år. Men jeg har oppdaget at det er ganske vanlig, både i advokatbransjen og i andre bransjer på ledelsesnivå, at man tror det er gunstig med lav pensjonsalder inntil man plutselig en dag står der selv og innser at «jøss, må jeg slutte alt nå».

Aktverdig mål

Målet til firmaer som har nedtrappingsplan

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

To Spellemann-vinnere inntar scenen under årets advokatfest, men de kommer ikke alene. Tradisjon tro vil også Hans Orkester spille opp til dans.
Advokatbladet 26.05.2023
- Dette er den første saken i Norge der en kommune er domfelt etter denne bestemmelsen, sier advokat Harald Grape.
Advokatbladet 26.05.2023
Disiplinærnemnden mener advokaten ikke hadde noen grunn til å holde tilbake saksdokumentene, og konkluderer med at hun har opptrådt i strid med RGA punkt 3.1.2.
Advokatbladet 26.05.2023
Advokatfirmaet Danielsen hadde klienter fra kryptovaluta-selskap med en ekstremt stor og overhengende fare for hvitvasking, sa advokat Aleksander Tønnessen fra Regjeringsadvokaten i retten.
Advokatbladet 25.05.2023
For tiende år på rad troner Wikborg Rein øverst på Universum-kåringen over landets mest populære advokatfirmaer blant studenter. Like bak følger Thommessen og SANDS som begge har gjort betydelige fremskritt sammenlignet med fjorårets kåring.
Advokatbladet 25.05.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt